Dolar 32,4571
Euro 34,7340
Altın 2.439,37
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 21°C

Aksaray Barosu eğitim seminerlerine devam ediyor

Aksaray Barosu eğitim seminerlerine devam ediyor
Aksaray Anadolu AŞ
15 Ocak 2024 16:25

Aksaray Barosu üyelerine hukuk mahkemeleri kanunu konusunda eğitim semineri düzenledi.

Aksaray Barosu üyelerine ve stajyer avukatlara yönelik düzenli olarak yaptığı eğitim seminerlerine bir yenisini daha ekledi. Güncelliğini hiç kaybetmeyen hukuk mahkemeleri adlı seminer avukatlar ve stajyer avukatların katılımı ile gerçekleştirildi.

Seminerde konuşan Aksaray Barosu Başkanı Avukat Ferit Köse;

“Sözlerime başlamadan önce dün Pençe Kilit Harekât bölgesinde çıkan çatışma sonucunda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Hepimizin bildiği üzere

Gerek hukuk yargılaması, gerek ceza hukuku ve gerekse idari yargılamada bizi başarıya götürecek yol ancak davamızın tabi olduğu usul hükümlerine hâkim olmamızla mümkündür.

Avukatlık mesleğinin pratiğinde görüyoruz ki davanın esasına uygulanacak temel kanunlardansa duruşma esnasında en çok ihtiyaç duyduğumuz kanun usul kanunudur. Bu sebeple usul kanununun çok iyi öğrenilmesi gerekmektedir.

Usul hükümleri, başladığımız noktayla varmak istediğimiz nokta arasındaki bizi hedefe götürecek yolun haritasıdır. Maddi vakıaları açıklamak ve taleplerini ortaya koymak davanın taraflarının sorumluğunda, uygulanacak doğru maddi hukuk normlarını tespit görevi de mahkemededir.

Bununla birlikte usul hükümlerinin resen tatbik edildiği gerçeği dikkate alındığında, sadece işin esasında haklı olmanın yeterli olmadığını bir gerçektir.

Usulü gerekleri yerine getiremeyen veya yargılama sürecinde gösterilmesi gereken anlık refleksleri gösteremeyen tarafın davayı kaybının kaçınılmazdır

Bu gerçek bütün meslek hayatımız boyunca unutmamamız gereken en önemli hususlardan biridir.

Yani usul esastan önce gelir.

Aksaray barosu olarak bu hususların önemini dikkate alarak bugün ki eğitim çalışmasını düzenlemiş bulunmaktayız.

Verimli bir seminer olacağı düşüncesi ile Bizleri kırmayarak şehrimize gelen kıymetli meslektaşımız Diyarbakır Barosu’ndan Av. Mehmet Erdem ve siz değerli meslektaşlarıma teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum” dedi.

Katılımcı ve eğitim seminerine ilgi gösteren meslektaşlarına teşekkürlerini sunan Başkan Köse, bu tür eğitimleri sürdüreceklerini söyledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.