Dolar 32,3143
Euro 35,1060
Altın 2.290,78
BİST 9.057,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Aksaray Barosu’ndan Av. İbrahim Ergin açıklaması

Aksaray Barosu’ndan Av. İbrahim Ergin açıklaması
Aksaray Anadolu AŞ
29 Nisan 2019 21:36

Aksaray’da bugün avukatı bürosunda silahla vurduktan sonra intihar eden kişi sonrasında avukatlar Aksaray Adliyesi önünde bir araya geldi.

Aksaray Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar adına bir açıklama yapan Aksaray Baro Başkanı Erhan Toprak,

“Aksaray Barosu olarak meslektaşımız Av. İbrahim Ergin’i kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz.

Meslektaşımız, davacı vekili olarak mesleğini icra etmekte olduğu bir boşanma davası nedeniyle davalı şahıs tarafından bürosunda katledilmiştir. Yapmış olduğumuz incelemeler neticesinde boşanma davasının yeni açılmış olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Bu haliyle karşımıza şöyle bir tablo çıkıyor; bir avukatın öldürülmesi için başka hiçbir şeye gerek yok, sadece bir dava dilekçesi yazmış olması yeterlidir!

Bilinmesini isteriz ki avukat kimsenin borcunun ve bu borcun ödenememesinin sebebi değildir!

Bilinmesini isteriz ki avukat paylaşılamayan miras mallarının taraflar arasında yarattığı mal paylaşma hırsının sebebi değildir!

Bilinmesini isteriz ki avukat boşanan ya da boşanmak isteyen tarafların kavgalarının sebebi değildir!

Bilinmesini isteriz ki avukat gaspçının, katilin, hırsızın, tecavüzcünün iştirakçisi değildir!

Avukat tüm bu örnek olarak saymış olduğum olaylarda kanunların taraflara savunma hakkı tanıması nedeniyle kanunların verdiği yetki ve görevler doğrultusunda görevini icra eden adalet savunucularıdır. Avukat herkesin bir gün mutlaka ihtiyaç duyacağı, haksızlığa uğradığında sığınacağı, canı yandığında gecenin bir yarısı da olsa çekinmeden aradığı, morali bozuk olduğunda psikolog yerine saatlerce derdini anlatabildiği, yeri geldiğinde müvekkiline avukatlıktan öte arkadaş ve sırdaşlık yapan dert ortaklarıdır.

Artık yeter diyoruz!

Artık yeter!

Bürolarda, adliye koridorlarında, duruşma salonlarında, karakollarda, tapuda, nüfusta, kamu kurum ve kuruluşlarında verilen mücadelelerin, çekilen sıkıntıların karşılığı katledilmek değildir. Avukatlar, tarafların baş aktör olarak avukatı gördükleri ve husumet besledikleri dosyalarda en fazla hâkimler, savcılar ve kolluk güçleri kadar dosyanın içerisindedir. Herkesin bunu anlamasını bekliyoruz.

Yaşanan bu son vahşet nedeniyle, daha önce de olduğu gibi bir kez daha yetkililere sesleniyoruz!

Lütfen bu olayı artık kınamayla, taziye mesajları ile geçiştirmeyelim. Tüm yetkili kurumlarımız, Barolarımız ve Barolar Birliğimizle birlikte bu hastalıklı zihniyetin ortadan kaldırılması için bir araya gelerek ortak akıl ile bir yol haritası belirleyelim. Aksaray Baro Başkanlığı olarak bu olayın ve bundan sonra olabilecek en küçük ya da en büyük bir olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile bildiririz.

Meslek şehidimiz Av. İbrahim Ergin’e Allah’tan rahmet, başta meslektaşımızın ailesi olmak üzere Aksaray Barosu ve tüm avukat camiamıza başsağlığı diliyorum.” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.