Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

Aksaray FM 30 yaşında

Aksaray’ın ilk radyosu olan Aksaray FM, 30’uncu yaşını kutluyor.

Aksaray FM 30 yaşında
Aksaray Anadolu AŞ
9 Eylül 2021 20:56

Aksaray’ın ilk radyosu olan Aksaray FM Radyosu bugün 30 yaşına girdi. Dinleyicileriyle bütünleşen, daha çok gençlere hizmet veren 99.5 frekansından yayın yapan radyo kuruluş yıldönümünü dinleyicileriyle yaş pasta keserek kutladı.

Kutlamaya Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Ayhan Erel , İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, CHP il Başkanı Ali Abbas Ertürk, Deva Partisi İl Başkanı Necati Coşkuner, 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen, Aksaray Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Dağ, Aksaray Kırım Türkleri Başkanı Ahmet Kırımlı, meslektaşlar ve dinleyiciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Aksaray Milletvekili Ayhan Erel yaptı. Erel konuşmasında, Aksaray FM radyosu ilk defa radyo sesini duyduğumuz Aksaray’dan haber aldığımız ve güzel müzikler dinlediğimiz, biz de çok güzel anıları olan bir radyodur. Özellikle Cemil hocamın ve Muzaffer hocamın Akşam Sefası programındaki sesi sayesinde de çok daha güzel yayınlar vardı. Ben bu radyonun bugüne kadar gelişiminde katkısı olan her alanda emeği olan her arkadaşıma çok teşekkür ediyorum, nice 30 yıllara diyorum. Aksaray deyimiyle emeğiniz yağlı olsun, saygı ve sevgiler diliyorum. dedi.

blank

Daha sonra Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu yaptığı konuşmada, Biz radyonun altın yıllarında yetiştik, bizim çocukluğumuzda televizyon yoktu radyo vardı. Ajans  haberleri meşhurdu, hatta her evde radyo olmazdı. Ajans dinlemek için radyosu olan evlere toplanırdı. Zannediyorum bunu Cemil hocam hatırlayacaktır. Kıbrıs Çıkarması ile beraber televizyon girdi hayatımıza. Hiç unutmam Ulu Cami’nin önündeyim yeşil köşe ve Park Pastanesi vardı akşam saat bu yaz gününe göre 7.30 gibi haberler olurdu. Kıbrıs haberleri izlemek için halk orada toplanırdı.  Ancak radyo özelliğini kaybetmedi kulak duyduğunu hayal eder özgürce kaydeder ancak televizyon emperyalisttir. Gösterdiği eşyayı konuşulduğunda hep aynı yayın aklımıza gelir. Ben daha önce TRT’de 2 yıl program yöneticiliği yaptım sektörün içinden gelmeyim. Oradan kaymakamlığa geçtim. Burada yayın hayatına çok emekler vererek 30.’uncu kuruluş yılını kutlayan Aksaray FM, Aksaray’ın ilk radyosu olarak hep halkın gönlünde yer aldı. Tüm emek verenleri tebrik ediyorum dedi.

blank

Ulu Cami İmamı İsmail Akbaş Kur’an-ı Kerim tilavetinin ve dua okumasının ardından Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Ayhan Erel ve Aksaray FM radyosunun kurucusu yönetim kurulu başkanı Abdulkadir Ay ile birlikte üzerinde 30’uncu yıl logosu bulunan yaş pastayı keserek hayırlı olsun dediler.

blank

Program sonrası misafirlere radyo bahçesinde kokteyl ikramında bulunuldu. Misafirler canlı yayın stüdyosunu gezdiler. Radyo dinleyicileri ise radyo dj’leri ile hatıra fotoğrafları çektirerek hayırlı olsun dileğinde bulundular.

blank blank

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.