Dolar 32,5059
Euro 34,9169
Altın 2.447,53
BİST 9.711,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Aksaray Gezi Rehberi

Aksaray Gezi Rehberi
Aksaray Anadolu AŞ
25 Mart 2022 12:30

Aksaray gezi rehberi için planı bulunan kişilerin Aksaray hakkındaki bilgileri bilmesi gerekir. Aksaray, Niğde’nin Kuzey Batısında bulunmaktadır. Ortalama olarak 7626 kilometre yüz ölçümüne sahiptir. Aksaray’a dair pek çok bilgi tarihte yerini almaktadır. Hitit döneminde olduğu gibi ilk çağ gibi dönemlerde de farklı adlarla bilinen bir şehirdir.

Meydana gelen Türklerin Anadolu’ya göçü ile Türk yuvası haline gelerek ismi değişikliklere uğramıştır. Osmanlı döneminde ise “Aksara” şehri olarak büyük bir öneme sahiptir. Ünlü şehir aynı zamanda Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi içerisinde de geçmektedir.

Aksaray Nerededir?

Aksaray gezi rehberi planlaması öncesinde Aksaray’ın nerede bulunduğu gibi detaylara dikkat edilmesi gerekir. İç Anadolu Bölgesi’nde Kızılırmak kesiminde yer almaktadır. Doğusunda Nevşehir, Güney Doğusunda ise Niğde yer alır. Batısında Konya yer alırken kuzeyinde ise Ankara bulunmaktadır.

Aksaray’a Türkiye içerisinde ulaşım genellikle karayolu aracılığı ile gerçekleşmektedir. Türkiye’nin 81 ilinden otobüs seferleri bulunduğu gibi kişiler bireysel araç aracılığı ile de seyahat edebilmektedir. Sıklıkla karayolu tercih edilse de havayolu ile ulaşım sağlamakta mümkün olmaktadır. Aksaray’a gidebilmek için tercih edilebilecek iki adet Havalimanı yer almakta. Bunlar ise Nevşehir Havalimanı ve Kayseri Havalimanı olmaktadır. Havalimanı üzerinden ziyaretçiler için servis seferi bulunduğu gibi aynı zamanda otobüs seferleri de yer alır.

Aksaray içi ulaşım gerçekleştirmek isteyen kişileri gelişmiş bir ulaşım ağı beklemektedir. Son zamanlarda mevcut ulaşım araçları ve duraklarında çeşitli yenilikler oluşturarak konforlu ulaşım hedefleyen bir şehirdir. Mevcut yol güzergahları belediye tarafından açıklanmıştır. Şehirde erken saatlerden geç saatlere kadar araç seferleri bulmak mümkün olmaktadır.

Aksaray

Aksaray’a Ne Zaman Gitmek Uygundur?

Aksaray gezi rehberi kapsamında gezinin süreci için mevsim seçimi önemlidir. Orta iklim bölgelerinden birisi olmaktadır. Yaz mevsimi sıcak ve kurak geçerken, kış mevsimi oldukça soğuk geçer. Yıllık ortalama sıcaklığı ise 15 derece olmaktadır.

Yaz mevsiminden nem oranı düşük olduğundan dolayı yazın gitmesi önerilmez. Ancak kışın da oldukça soğuk bir ortam yer almakta. Bahar aylarında eriyen karlar dolayısıyla taşkın gibi olumsuzluklar meydana gelmektedir. Bunun için en ideal zaman dilimi sonbahar olarak karşımıza çıkmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.