Dolar 32,5360
Euro 34,9410
Altın 2.433,28
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 27°C
Az Bulutlu
Aksaray
27°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 21°C
Sal 20°C

Aksaray, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir müjde! Bakanlık hibe programını duyurdu

Aksaray, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir müjde! Bakanlık hibe programını duyurdu
Aksaray Anadolu AŞ
29 Mart 2024 10:37

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD 3. Dönem birinci başvuru çağrı ilanını yayınladı. Bu kapsamda, M3 Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması alanında fiziki varlıklara yönelik yatırımlara yüzde 50 ila 70 oranında hibe desteği sağlanacak.

IPARD 3 Dönemi birinci başvuru çağrı ilanı kapsamında, Türkiye genelinden projeler kabul edilecek. Tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasıyla ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırım projelerine hibe desteği sağlanacak.

HİBE PROGRAMINDA NE KADAR DESTEK VERİLİYOR?

Elazığ Haber ’de yer alan habere göre; Toplam bütçesi 66 milyon Avro olan Program çerçevesinde, Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, ve Yumurtanın İşlenmesi ve Pazarlanması sektörlerine yönelik yatırım projelerine yüzde 50 ila 70 oranında hibe sağlanacak.

PROJEYE BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Proje başvuruları, 05 Nisan 2024 tarihinden itibaren yatırımın gerçekleştirileceği ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlükleri ve İl İrtibat Ofislerinde kabul edilmeye başlanacak. Online Proje Başvuru Sistemi ise 07 Mayıs 2024 tarihinde saat 18:00’de kapatılacak.

Başvuruların son teslim tarihi 09 Mayıs 2024 saat 18:00’dir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacak. Birinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri en fazla 18 ay olarak planlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.