Dolar 32,5286
Euro 34,9326
Altın 2.438,75
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Aksaray Paralimpik Oyunlar Hazırlık Merkezi hizmete girdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, engelli sporculara yönelik çalışmaları her alanda yoğun bir şekilde sürdürürken, Aksaray Paralimpik Oyunlar Hazırlık Merkezi hizmete girdi..

Aksaray Paralimpik Oyunlar Hazırlık Merkezi hizmete girdi
Aksaray Anadolu AŞ
27 Ocak 2016 17:27

Tamamıyla engelli sporcuların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla özel olarak inşa edilen merkez geleceğin şampiyonlarının ortak adresi olacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aksaray Paralimpik Oyunlar Hazırlık Merkezi’nin açılmasıyla birlikte ülke sporuna çok değerli bir tesis kazandırdıklarını söyledi.

Dağılgan Spor Kompleksi’ndeki tesisin Türkiye’nin ilk Paralimpik Oyunlar Hazırlık Merkezi olma özelliğini taşıdığını kaydeden Bakan Kılıç, 80 yatak kapasiteli merkezde bir yemekhane, revir, konferans salonu, sauna, 2 engelli asansörü, mini buzdolabı, internet ve dinlenme salonu bulunduğunu anlattı.

Bakan Kılıç, merkezin bedensel, görme ve işitme engelliler ile özel sporcuların uluslararası organizasyonlar için yapacakları hazırlık çalışmalarına ev sahipliği yapacağını belirterek, “Sporcularımızın her türlü ihtiyacına karşılık verecek olan bu özel tesisimiz, engelli sporuna ve sporcularımıza verdiğimiz değeri gözler önüne seriyor” ifadelerini kullandı.

Engelli sporcuların rahat etmelerine ve iyi koşullarda çalışabilmelerine büyük önem verdiklerini ifade eden Bakan Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu modern ve güzel tesisler neticesinde sporcularımızın başta Rio 2016 Paralimpik Oyunları olmak üzere birçok farklı organizasyona daha konsantre ve rahat bir şekilde hazırlanacağını düşünüyorum. Gerçekleştirdiğimiz bu yatırımlar, engelli vatandaşlarımızın sporla birlikte hayata tutunmamalarına ve sosyalleşmelerine vesile oluyor. Engelli vatandaşlarımızın huzuru ve rahatı için farklı alanlardaki çalışmalarımıza gece gündüz demeden devam edeceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.