Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 30°C

Aksaray Üniversitesi: Üniversite Adaylarına Bilgi

Aksaray Üniversitesi: Üniversite Adaylarına Bilgi
Aksaray Anadolu AŞ
1 Ağustos 2020 23:12

ŞEHRİMİZE VE ÜNİVERSİTEMİZE HOŞGELDİNİZ!

Aksaray Üniversitesi 2006 yılında kurulmuş genç bir üniversite olmakla beraber köklü bir geçmişe sahip olup; tarihi 1986 yılına dayanmaktadır.

Bugünkü Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 1986-1987 eğitim–öğretim yılında Teknik Programlar Bölümü adı altında Selçuk Üniversitesi’ne bağlı Meslek Yüksekokulu olarak eğitim öğretime başlamıştır. Niğde Üniversitesi’nin 1992 tarihinde kurulması ile 11 Temmuz 1992 tarih ve 21821 sayılı Resmi Gazete ilanı ile mevcut tüm birimler Niğde Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Üniversitemiz 17 Mart 2006 tarih ve 26111 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 5467 Sayılı Kanun ile Aksaray’da kurulmuş, mevcut fakülte ve yüksekokullarının Niğde Üniversitesi ile bağlantısı değiştirilerek Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlanmıştır.

Evrensel Düşünen Yereli Gözeten” sloganıyla belirlediği hedefler doğrultusunda hızla büyüyen üniversitemiz 2006 yılından bugüne gelinen noktada; 12 Fakülte, 3 Enstitü, 1 Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu ve 17 Araştırma Merkezi ile ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde 23005 öğrencisiyle eğitim ve öğretime devam etmektedir. Gerek uluslararası gerekse ulusal camiada elde ettiği başarılar ile dikkat çeken üniversitemizde eğitim-öğretim, araştırma ve bilimsel faaliyetler tam zamanlı çalışan deneyimli, dinamik ve yetkin 798 öğretim elemanı ve 317 idari personeli tarafından yürütülmektedir. Böylece Aksaray Üniversitesi 24.000 nüfuslu büyük bir kurum olmuştur.

Neden Aksaray?

Aksaray, binlerce yıllık tarihî ve kültürel geçmişiyle, eğitim ve bilimde köklü bir geleneğe sahiptir. Tarihî on bin yıl öncesine kadar uzanan Aksaray, birçok medeniyete beşiklik etmiştir. Zengin tarihsel mirasıyla adeta bir açık hava müzesi özelliği taşıyan Aksaray, Güzelyurt’u, Ihlara Vadisi, Sultan Hanı, Eğri Minare’si, yeraltı şehirleri ve Ziga Kaplıcaları ile Anadolu’nun kalbinde yer alan bir cazibe merkezidir.

Kapadokya’nın giriş kapısı niteliğinde bir noktada, sırtını muhteşem görüntüsüyle Hasan Dağı’na yaslamış, binlerce yıllık köklü bir tarihi olan, önemli bir kent. Özellikle 1989’da il olduktan sonra hızla gelişmeye başlamış, bugün merkez nüfusu 250 bine yaklaşmış, Yunus Emre, Somuncu Baba, Yusuf Hakiki Baba, Cemaleddin Aksarayi gibi Anadolu’nun manevi mimarlarına ev sahipliği yapmış, manevi dinamikleri güçlü bir şehir.

Gerek tarihi ve doğal güzellikleri, gerekse coğrafi konumu ve huzurlu ortamı ile Aksaray, tam bir “üniversite kenti” niteliğindedir.

Aksaray, Anadolu’yu doğudan batıya ve kuzeyden güneye bağlayan ana yolların kavşak noktasında, son derece avantajlı bir coğrafi konuma sahip, Kayseri ve Konya’ya 1 saat 30 dakika, Ankara ve Adana’ya ise 2 saat mesafededir.

Kütüphane

Aksaray Üniversitesi Kütüphanesi’nin faaliyetlerinin temelinde, üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri doğrultusunda; kullanıcıların bilgi gereksinimlerini, gelişen bilgi teknolojilerinden de yararlanarak hızlı ve etkin bir şekilde karşılamak yatmaktadır.

Aktif bir şekilde kullanılan kütüphanemiz her eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte kullanıcılarına kütüphane oryantasyon programı uygulamakta; bu hizmetin sonunda kullanıcılarımız kütüphanemizi daha etkin ve verimli kullanarak aradığı kaynaklara daha hızlı ulaşabilmektedir.

Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi

Üniversitenin tüm birimlerindeki araştırmacıların verimli bir ortamda çalışmalarını gerçekleştirmek ve üniversitedeki bilimsel faaliyetlerin kalitesini artırmak, araştırma merkezleri, sanayi, kamu kurum ve kuruluşlarının analiz ihtiyaçlarını merkezin olanakları ölçüsünde karşılamak amacıyla merkezi araştırma laboratuvarımız hizmet vermektedir. Laboratuvarımız genç araştırmacılar için yeni fırsatlar sunmaktadır.
Üniversitemizde uygulamalı eğitim veren bütün birimlerinin kendi bünyelerinde eğitim ve araştırmalara yönelik olarak ayrıca hizmet veren bölüm laboratuvarları bulunmaktadır.

Teknolojik İmkânlar

Üniversitemizin eğitim ve araştırma hizmetlerine yönelik bilgisayar ve internet hizmetleri öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Üniversitemizde, öğrencilerin sürekli kullanımına açık, internet erişimli bilgisayar salonları ve kampüste internet erişimi bulunmaktadır.

Öğrencilere, öğrenim süreleri boyunca elektronik posta hizmetlerinden yararlanmalarını sağlamak amacıyla kişisel e-posta adresi verilebilmektedir.

Yemekhane, Sosyal Yaşam Alanı

Üniversitemiz kampüsü içerisinde öğrencilerimizin yemeklerini karşılamak amacıyla Öğrenci Yemekhanesi bulunmaktadır. Ayrıca Sosyal Yaşam Alanı ve Alışveriş Merkezi’nde öğrencilerimizin ve personelimizin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak, yemek alanları, kafe, kırtasiye, eğlence merkezi gibi işletmeler de faaliyet göstermektedir.

Yemekhanelerin haricinde tüm fakülte ve yüksekokullarda bulunan kantin ve kafeteryalar, sıhhî koşullarda ve uygun fiyatlarla öğrencilerimize hizmet vermektedir.

Uluslararası Olanaklar

Aksaray Üniversitesi, Avrupa Birliği Erasmus Değişim Programı’nın bir üyesidir. Program kapsamında öğrenciler anlaşmalı olan ülkeler ve üniversitelerde öğrenim görme, staj hareketliliği ile de yurtdışındaki bir işletmede mesleki eğitim alma ve alanında uygulamalı iş deneyimi elde etme fırsatına sahiptir.

Barınma Yurt Olanakları

Aksaray’da yükseköğrenim gören öğrencilerin barınma sorunları yoktur. Üniversitemiz merkez kampüsü içerisinde, il merkezinde, ilçelerde, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı kız ve erkek öğrenci yurtları öğrencilerimize hizmet vermektedir.

Engelsiz Kampüs

Kampüste içinde engellilerin mekânda erişim konusunda hiçbir sorun yaşamaması için gerekli tüm önlemler alınmıştır. ASÜ Bu alanda yaptığı başarılı çalışmalar sonucunda YÖK tarafından engelsiz üniversite seçilmiştir.

Güvenli Kampüs

Kampüste eğitim ve öğretim etkinliklerinin kesintiye uğratılmadan yürütülmesi ve kampüste güvenli yaşamın sağlanabilmesi için 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunulmaktadır.

Çevreci Üniversite

Aksaray Üniversitesinde çevre ile ilgili; eğitim, yeni yeşil alanlar oluşturma, ulaşım, enerji kullanımı, altyapı ve sıfır atık gibi doğayla uyumlu ve ekolojik duyarlılığı yüksek çalışmalar yapılır.

Bu alanda yapılan başarılı çalışmalar sonucunda ASÜ GreenMetric tarafından gerçekleştirilen değerlendirmede Türkiye’nin en çevreci üniversiteleri arasında dördüncü olmuştur.

Kampüse Ulaşım

Şehre 7. km olan uzaklıkta olan üniversitemize ulaşım oldukça kolaydır. Şehrin merkezi noktalarından toplu ulaşım araçları ile kampüsümüze sürekli ulaşılabilirsiniz.

Spor Sağlık Alanında İhtisaslaşan Üniversite

Üniversitemiz başta Aksaray olmak üzere bölge ile bütünleşmesini sağlamak, spor ve sağlık alanlarında iktisadi, sosyal ve beşeri sermayeyi geliştirmek, ilgili alanlar özelinde tek tipten uzaklaşılarak kurumsal farklılık ve çeşitliliğe yönelmek amacı ile (YÖK) tarafından “Bölgesel “Spor ve Sağlık” alanında pilot üniversite olarak belirlenmiştir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.