Dolar 32,3401
Euro 35,1148
Altın 2.238,24
BİST 8.791,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Aksaray Üniversitesi’nde suçlu kim?

Aksaray Üniversitesi’nde suçlu kim?
Aksaray Anadolu AŞ
24 Ekim 2021 23:11

Bilindiği gibi birkaç gün önce tüm ülke Aksaray Üniversitesi’ndeki skandalı konuştu. Zehra Zulal Atalay Laçin isimli birisinin sahte belgeyle haksız itibar ve kazanç sağladığı ortaya çıkmıştı. Üniversite bahsi geçen kişiyi savcılığa verdi. Pekala konu kapandı mı? Vatandaşlar, bu duruma sebep olan, onay veren jüri kurulunun suçu olup olmadığını tartışıyor.

Gazeteci Nevşin Mengü’nün gündeme getirdiği olayda Aksaray Üniversitesi’ndeki öğretim üyesi olan Zehra Zulal Atalay Laçin’in verdiği okul, tez, tez danışmanı gibi bilgilerinin yalan olduğunu ortaya koymuştu.

Nevşin Mengü’nün paylaşımlarında sahtekârlık özetlenmişti:

“Taşra üniversitelerinde neler oluyor? Aksaray Üniversitesi’ne gelen yeni bir akademisyen diğer akademisyenlerin dikkatini çekti. Üniversitede Ankara’dan “yukarından” bir tavsiyeyle atandığı söylenen Zehra Zulal Atalay Laçin… Atalay, CV’sinde ODTÜ mezunu olduğu beyan etmiş, 2006 yılına ait diplomasında Ahmet Acar’ın imzası var, ancak 2006’da Ahmet Acar rektör değil. Atalay o dönemde başka bir isimle falan okuduğunu söylüyor. Gariplikler bununla sınırlı değil.”

“Doktorasını ODTÜ’ye yaptığını tez danışmanının da İhsan Dağı olduğunu söylüyor. İhsan Dağı böyle bir kişiyi tanımıyor. YÖK Ulusal Tez Merkezi ve ODTÜ’nün tez arşivinde Zulal Hanım’a ait bir tez yok. Üstelik Zulal Hanım’ın üniversiteye sunduğu CV’de beyan ettiği doktora tez başlığı Profesör Doktor Ferhat Pirinççi’nin doktora tezine ait. Zulal Hanım yüksek lisans eğitimini Manchester Üniversitesi’nde Dr. Andreja Zevnik danışmanlığında hazırladığı tez ile 2000 yılında tamamladığını beyan etmiş. Halbuki Dr. Andreja Zevnik 2011 yılında doktora eğitimini tamamlamış. Dolayısıyla bu bilgi de yanlış.”

Aksaray Üniversitesi’nin eski hocalarından İsmail Akbal, sosyal medya hesabından yaptığı 23.10.2021 tarihli paylaşımında tepkisini şöyle dile getirdi:

“Aksaray Üniversitesi bedavadan profesör atıyormuş. Boşuna okumayın internetten diploma alın sizi prof atasınlar. Arkasında olay patladığı için hemen savcılığa şikayet ve görevimi yaptım diyecek. Şimdi merak ediyorum bu kişi profesör atanırken jüri üyesi olarak eserlerini inceleyip profesör olmaya layık gören ve altına imzalarını atanları da savcılığa şikayet edecek mi? Orada 5 profesörün imzası var. Bu profesörleri işlerini yapmadığı için savcılığa görevi ihmalden şikayette bulunacak mı? Ha bir de Ankara’dan kim tavsiye etmiş? Yusuf Şahin açıkla bakalım. Bu işin içinde başka işler var demedi demeyin.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.