Dolar 32,5158
Euro 34,6976
Altın 2.489,34
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 26°C

Aksaray’a 70 yılda 33 milyon adet fidan dikildi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, toprak ve su yapısındaki olumsuzluklara rağmen samimi şekilde yeşil bir kampüs oluşturmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Aksaray’a 70 yılda 33 milyon adet fidan dikildi
Aksaray Anadolu AŞ
26 Aralık 2016 16:48

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, toprak ve su yapısındaki olumsuzluklara rağmen samimi şekilde yeşil bir kampüs oluşturmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

– Yeşil Bir Kampüs Konusunda Ümitliyiz –

ASÜ ve Konya Orman Bölge Müdürlüğü “Üniversite Kampüs Alanının Ağaçlandırılması Protokolü” imzaladı. ASÜ’nün en büyük dezavantajlarından birisinin, ağaç yetiştirme noktasında verimli olmayan bir arazinin üzerinde bulunması olduğunu ama bunu bahane etmeden çalışmalar yaptıklarını kaydeden Şahin, “Teknolojinin de sunduğu fırsatlar ölçüsünde toprakla alakalı sorunları aşmaya çalışıyoruz. Bu konuda gerek Bölge Müdürlüğü, gerekse İl Müdürlüğünün yanımızda olması bizleri cesaretlendiriyor. İmzalanan protokolün hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Gelecekte yeşil bir kampüse sahip olma noktasında ümitli olduklarını dile getiren Prof. Şahin, “İmzalanan protokolle birlikte yapılacak çalışmalardan mesafe alırsak, bu durum ileriki süreçte bizleri daha tecrübeli bir hale getirir ve sonraki çalışmalardan alacağımız verimi de arttırır. Geniş bir kampüse sahibiz ve bugünden yarına bu işlerin tamamlanamayacağını biliyoruz. Ama gayretli şekilde çalışıyoruz” dedi.

– Üniversitemize Destek Vermeye Hazırız –

Konya Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey ise işbirliği anlaşmasının hayırlı olmasını diledi. Orman Genel Müdürlüğü olarak sadece ormanlık alanlarda değil, farklı mekânlarda da ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını kaydeden Karacabey, Aksaray’da yıllar içerisinde pek çok çalışma yapıldığını dile getirerek, şöyle devam etti: “1946 yılından bu yana toplam 18 bin hektar alanda 33 milyon adet fidan dikimi yapılmış. Bu çok ciddi bir rakam. Yani şu anki rakamlara göre Aksaray’daki her vatandaş için 86 adet fidan dikilmiş. 2013 yılında ise Sayın Cumhurbaşkanımızın “Üniversiteler Ağaçlandırılıyor” kampanyası çerçevesinde üniversitemize 13 bin adet fidan dikimi yapıldı. Biz, Üniversite içindeki alanların ağaçlandırılmasına elimizden gelen katkıyı vermeye hazırız” dedi.

Yapılan kısa açıklamaların ardından Rektör Şahin ve Bölge Müdürü Karacabey, hazırlanan protokolü imzaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.