Dolar 32,5247
Euro 34,9024
Altın 2.442,33
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

Aksaray’da 14 farklı noktaya moloz dökülmemesi için uyarı tabelaları asıldı

Aksaray’da 14 farklı noktaya moloz dökülmemesi için uyarı tabelaları asıldı
Aksaray Anadolu AŞ
9 Şubat 2024 14:21

Aksaray Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek amacıyla izinsiz moloz ve hafriyat dökümüyle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Belediye ekipleri, kentin 14 farklı noktasına “Hafriyat-Moloz Çöp ve Atık Dökmek Yasaktır” yazılı tabelalar astı.

Aksaray Belediyesi inşaat atıklarının düzenli bir şekilde bertaraf edilmesini sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl Gençosman Köyü karşısında (Dorikini Mevki) yer alan eski maden sahasını döküm alanı olarak belirledi.

Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, inşaat atıkları ve molozların gelişi güzel yerlere dökülmesini engellemek için bir dizi tedbirler aldı. Hafriyat atıklarının dökülmesine müsaade edilen yerlerin belirtildiği şehrin 14 farklı noktasına “Hafriyat-Moloz Çöp ve Atık Dökmek Yasaktır” yazılı tabelalar asıldı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, gelişi güzel yerlere moloz ve atıkların dökülmesi sonucu çevre kirliliğine yol açtığını, toprak ve su kaynaklarının kirlenmesine, bitki örtüsünün zarar görmesine ve ekosistem dengesinin bozulmasına neden olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Dinçer, molozların uygun alanlara dökülmesinin planlı kentsel gelişimi desteklediği söyledi.

“Moloz ve hafriyat atıklarını doğru işleyerek, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakabiliriz” diyen Belediye Başkanı Dinçer, sürdürülebilir bir şehir inşa etmek için çevreye kirliliğiyle mücadeleye büyük önem verdiklerini ve bu konuda da vatandaşları duyarlı davranmaya davet etti.

Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, hafriyat döküm sahası olarak Gençosman Köyü maden sahası ile Yeni Sanayi Sitesi K-5 alanını belirledi. Belirlenen alan dışında sahalara moloz dökülmesinin yasaklandığı ve dökenler hakkında yasal işlem başlatılacağı bildirildi. Ayrıca bu yasağı ihlal edenler hakkında Aksaray Belediyesi 444 55 68 numaralı çağrı merkezine veya (0382) 215 33 15 numaralı ‘Alo Sıfır Atık’ hattına ihbarda bulunabilecekleri bildirildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.