Dolar 41,9742
Euro 48,8695
Altın 5.531,10
BİST 10.551,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
21°C
Hafif Yağmurlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

Aksaray’da ekmek fiyatlarına zam geldi!

Aksaray’da ekmek fiyatlarına zam geldi!
5 Ağustos 2025 01:54

Aksaray’da ekmek fiyatlarına zam geldi. 7 Ağustos itibariyle uygulanacak yeni tarifeye göre, 200 gramlık ekmek 12 TL’den satılacak. Artan maliyetlerin yansıması olarak değerlendirilen bu gelişme, vatandaşların gündelik bütçesini doğrudan etkileyecek.

Temel Gıdaya Sessiz Zam: Ekmek Fiyatı 2 TL Arttı

Ekmek fiyatlarındaki artış, şehirde sessiz ama derin bir etki yarattı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı’nın açıklamalarına göre; un, maya, enerji ve işçilik giderlerindeki ciddi yükseliş, fiyat artışını zorunlu hale getirdi. 10 TL olan 200 gram ekmek artık 12 TL’ye satılacak.

Vatandaşlar Tepkili: “Ekmek Bile Lüks Oldu”

Zam kararı resmi olarak açıklansa da, halk arasında memnuniyetsizlik göz ardı edilemiyor. Vatandaşlar, temel gıda ürünlerine gelen peş peşe zamların hayatı her geçen gün daha da zorlaştırdığını dile getiriyor. “Artık sofraya ekmek koymak bile maliyetli” yorumları dikkat çekiyor.

Sofraların Temeli, Cüzdanların Yükü Oldu

Ekmek, sadece temel bir besin değil; aynı zamanda ekonomik göstergelerden biri haline geldi. Aksaray’da yürürlüğe girecek olan bu fiyat artışı, düşük ve orta gelirli aileleri doğrudan etkiliyor. Uzmanlara göre ekmek zammı, diğer temel gıda ürünlerine de yeni zamların habercisi olabilir.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.