Dolar 47,0390
Euro 53,5927
Altın 6.074,29
BİST 14.092,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Açık
Aksaray
32°C
Açık
Pts 33°C
Sal 31°C
Çar 30°C
Per 31°C

Aksaray’da Muharrem ayının bereketi yaşanıyor

Aksaray’da Muharrem ayının bereketi yaşanıyor
19 Temmuz 2025 13:40

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, düzenlenen aşure ikramları kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi. Büyük Bölcek Mahallesi ve İncesu Köyü’nde gerçekleştirilen programlarda Başkan Dinçer, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Büyük Bölcek Mahallesi Muhtarı Songül Demir’in ev sahipliğinde gerçekleşen programda Başkan Dinçer, aşure kazanının başına geçerek vatandaşlara ikramda bulundu. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte vatandaşlarla sohbet edildi, çocuklarla hatıra fotoğrafları çekildi. Farklı yaşlardan vatandaşların buluştuğu programda samimi bir atmosfer oluştu.

İncesu Köyü’nde Muhtar İsmail Uysal’ın organize ettiği ikinci aşure ikramında da benzer bir ortam yaşandı. Köy meydanında gerçekleştirilen etkinlikte Başkan Dinçer, köy halkıyla bir araya gelerek aşure ikramında bulundu. Etkinlik, köy sakinlerinin ilgisiyle gerçekleşti; katılımcılar arasında sıcak ve içten bir iletişim sağlandı.

Programda konuşan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şu ifadeleri kullandı:

“Paylaşmak, bereketin kapısını aralar; kardeşlik ise o kapıdan içeri giren en kıymetli misafirdir. Aşure ikramlarımız vesilesiyle hemşehrilerimizle aynı sofrada buluşmanın mutluluğunu yaşadık. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin.” İfadelerini kullandı.

Hem şehir merkezinde hem de köyde düzenlenen aşure ikramları, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Kazan etrafında kurulan gönül sofraları, Aksaray’da birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren anlamlı buluşmalara sahne oldu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.