Dolar 32,4456
Euro 34,7820
Altın 2.440,03
BİST 9.939,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
26°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 22°C
Sal 21°C

Aksaray’da öğrenciler okul başkanlığı için sandığa gitti

Aksaray Hüseyin Cahit Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde sandık başına giden öğrenciler, oylarını kullanarak Okul Öğrenci Meclisi Başkanı seçti..

Aksaray’da öğrenciler okul başkanlığı için sandığa gitti
Aksaray Anadolu AŞ
9 Kasım 2016 13:57

Aksaray Hüseyin Cahit Korkmaz Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı Okul Öğrenci Meclis başkanlığı seçimleri tam anlamıyla bir demokrasi şöleninde gerçekleştirildi. Hüseyin Cahit Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi demokrasi şöleni şeklinde geçen ve genel seçimleri aratmayacak seçim propagandalarının yaşandığı başkanlık seçimi sonucunda Okul Öğrenci Meclisi Başkanı belirlendi. Beş adayın yarıştığı seçimde 114 oy alan 12 sınıf hemşirelik bölümü öğrencisi Hakkı TEKBAŞ başkan olarak seçildi.

Aday öğrenciler, okulun dört bir yanını seçim afişleriyle doldurdular. Okulun camları ve panoları başkanlık için aday olan öğrencilerin seçim için hazırladıkları resimleri ve posterleriyle bir hafta boyunca renklendi. Seçimlerde aday olan öğrenciler, seçim ve oy toplama çalışmaları ile okulda gerçek bir seçim atmosferi oluşturdular. Vaatler vererek arkadaşlarının oylarına talip olan aday öğrenciler Sabah törenlerinde seçim konuşmalarını yaparak kendilerini ifade etme şansı buldu. Büyük bir mücadeleye sahne olan seçim çalışmaları okulda arkadaşlığın ve dostluğun gelişimine de katkıda bulundu. Aday öğrencilerin destekçisi olan öğrenci arkadaşları da en az adaylar kadar destekledikleri aday için seçim çalışmalarında görev alıp gönüllü çalıştılar.

Öğrencilerden beş tane adayın kıyasıya yarıştığı seçimler okulun kantin önünde gerçekleştirildi. Oy sandığı, oy pusulaları ve mühür dahil olmak üzere gerçek seçimlerdeki bütün ayrıntılar düşünülerek gerçekleştirilen seçimlerde öğrenciler oy kullanma heyecanını yaşadılar. 9. okullardan başlayarak okullar halinde sırayla oy kullanmaya gelen öğrenciler, kendilerini temsil etmek için seçtikleri adaya oylarını kullandılar. Bütün öğrencilerin oy kullanma işlemi bittikten sonra oy sayımına geçildi. Büyük bir mücadele içinde geçen seçimler sonucunda 12 sınıf Hemşirelik Bölüm Öğrencisi Hakkı TEKBAŞ seçildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.