Dolar 32,5289
Euro 34,8049
Altın 2.431,63
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 26°C

Aksaray’da Trafik Haftası kutlandı

Aksaray’da Trafik Haftası kutlandı
Aksaray Anadolu AŞ
7 Mayıs 2021 00:15

1-7 Mayıs 2021 tarihleri arasında kutlanan “Karayolları Trafik Haftası” etkinlikleri kapsamında Aksaray Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından da bir takım etkinlikler yapıldı.  

Aksaray’da trafik güvenliğinin arttırılmasına yönelik etkinlik gerçekleştirildi. Yapılan etkinliğe Vali Hamza Aydoğdu, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Garnizon Komutanı Halil Murat Bilgiç ve trafik polisleri ve jandarma ekipleri katıldı.

Trafiğin hayatımızdaki önemine değinen Vali Hamza Aydoğdu, “Mayıs ayının ilk haftası trafik haftası olarak kutluyoruz. Aksaray’da da kavşağımızda bir etkinlik yapacağız. Normalde öğrencilerle bu etkinliği yapacaktık fakat pandemiden dolayı bu işi çevrimiçi yapacağız. Zaten emniyet müdürlüğümüz çocuklarımızla EBA üzerinden çevrimiçi olarak eğitim yapıyor. Yine saat 16:00’da trafik haftasıyla ilgili çevrimiçi eğitim yapıp trafik haftasının önemini vurgulayacağız. Burada hepimizin bildiği gibi en önemli unsurlardan birisi kemer bağlamak, kask takmaktır. Kemer bağlamayı eğitim öğretim hayatından itibaren çocuklarımıza küçük yaşta hayat yaşam şekilleri arasına sokmamız gerekiyor çünkü trafik kurallarına uymak hayat kurtarır. Hem kırmızı, sarı ve yeşil ışık hem de kemer takma alışkanlığını çok küçük yaşlarda çocuklarımıza öğretmemiz gerekiyor. Emniyet müdürlüğümüz bazı görseller, kitapçıklar bastılar. Onları da çocuklarımıza dağıtacağız ve araç kontrolü yapacağız. Küçük yaşlarda çocuklarımıza verdiğimiz trafik eğitiminden dolayı Türkiye’de trafik kazalarında ölenlerin sayısı her yıl gittikçe azalıyor. Yapmamız gereken şu; toplumsal olarak kurallara uyarsak ne kadar da ve uymayanları da uyarırsak bu toplum o kadar yaşanır hale gelir” şeklinde konuştu.

Daha sonra motor sürücülerinin görünürlüğünü arttıracak trafik yeleği giydiren Vali Hamza Aydoğdu ve görevliler araçları durdurarak kontroller gerçekleştirdi..

blank

blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.