Dolar 32,5247
Euro 34,8295
Altın 2.443,69
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

Aksaray’ın ilk mahalle konağında sona yaklaşıldı

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in seçim öncesi vaat ettiği projelerinden olan Mahalle Konağı Projesi’nin ilki Bahçesaray ve Kırımlı Mahallelerinin kesişme noktalarında hayata geçiyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde temel atma töreni yapılan projenin kaba inşaatında sona yaklaşıldı.

Aksaray’ın ilk mahalle konağında sona yaklaşıldı
Aksaray Anadolu AŞ
23 Haziran 2021 16:00

Mahalle kültürünün kaybolmaması ve mahalle sakinlerinin sık sık bir araya gelmesi için hayata geçirilen Mahalle Konakları ve Çok Amaçlı Tesislerinde vatandaşlara samimi bir ortam sunulacak biçimde dizayn ediliyor.

Aksaray’ın ilk mahalle konağı olma özelliğine sahip olan Hamidiye Alaca Mahalle konağı ve Çok Amaçlı Sosyal Tesisi hizmete açıldığında çok fonksiyonlu olarak kullanılabilecek. Bin 95 metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen projenin içerisinde 2 adet muhtarlık ofisi yer alıyor. Proje kapsamında seçkin yayın evlerinin kitaplarının yer alacağı zengin bir kütüphane olacak. Kırım Misafirhanesi olarak adlandırılan konaklama bölümünde günlük 4 misafir ağırlanabilecek. Kırım kültürüne ait yöresel ürünlerin sergilenebileceği satış ve tanıtımının yapılabileceği 150 metrekare alana sahip bir salon yer alacak. Aynı anda 40 kişinin ibadet edebileceği mescitler de proje kapsamında hizmete sunulacak. Vatandaşların düğün, nişan ve toplu organizasyonların yapılabileceği 500 metrekare alana sahip bir salon da proje içerisinde vatandaşların hizmetine sunulacak.

Aksaray Belediyesi yetkililerinden alınan bilgilere göre Mahalle Kültürünü yaygınlaştırmak adına yapılan Mahalle Konağı ve Çok Amaçlı Sosyal Tesisler projesi kapsamında hayata geçen Hamidiye Alaca Mahalle Konağı ve Çok Amaçlı Sosyal Tesisin yanı sıra Yeni Mahallede başlatılan Mahalle Konağı ve Çok Amaçlı Sosyal Tesisin de inşaat çalışmalarına devam ediliyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.