Dolar 32,3767
Euro 34,9830
Altın 2.326,16
BİST 9.075,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Aksaraylı gurbetçi Fransa’nın ‘araba doktoru’ oldu

Paris’te oto tamirciliği yapan Emrah Tok, koyduğu “başarılı tanılar” ve sağladığı güvenle Fransa’da Türklerin kendi aralarında kurduğu sosyal medya gruplarında güvenli tamirci önerisinin favorisi isimleri arasında yer alıyor.

Aksaraylı gurbetçi Fransa’nın ‘araba doktoru’ oldu
Aksaray Anadolu AŞ
31 Temmuz 2021 01:24

Türkiye’den Fransa’ya çalışmak için gelen ve otomobil onarımında tecrübe kazandıktan sonra kendi dükkanını açan Türk tamirci Emrah Tok koyduğu “başarılı tanılar” sayesinde “araba doktoru” olarak tanınıyor.

Aksaray’dan 10 yıl önce Fransa’ya gelen 37 yaşındaki Tok, başkent Paris’in Grigny bölgesinde Türk ortağı Yusuf Bostug ile 2,5 yıl önce açtığı Star Auto 91 dükkanında araç tamir ediyor. Araçlardaki arıza ve sorunlara koyduğu “başarılı tanılar” sayesinde müşterilerini fazla masraftan kurtaran Tok ve ortağının dükkanı, Türklerin en çok tercih ettiği tamirciler arasında yer alıyor. Öyle ki Fransa’daki Türklerin kendi aralarında kurduğu sosyal medya gruplarında, güvenli tamirci önerisi talep edenler Tok’un dükkanına yönlendiriliyor.

İLK TECRÜBE ŞARJ DİNAMOSUNU SÖKMEK

Tok, Aksaray’dan Fransa’ya uzanan hikayesini anlattı. Memleketi Aksaray’dan 13 yaşında ayrılarak bir süre Adana’da yaşadığını, 25 yaşında da Fransa’ya yerleştiğini belirten Tok, tamire merakının 17 yaşında satın aldığı kamyonla başladığını söyledi. Tok, “İlk tecrübem, kamyonumun alternatörünü, şarj dinamosunu sökmek oldu. Ondan sonra bir merak tuttu ve araçlarla ilgilenmeye başladım.” dedi. Bir süre kamyon şoförlüğü ve tamirciliğini aynı anda yaptığını, Fransa’ya geldiğinde de tamir merakından vazgeçmeyerek bir süre arkadaşlarının dükkanlarında çalıştığını anlatan Tok, birkaç kez farklı kişilerle ortak dükkan açsa da başarılı olamadığını aktardı. Emrah Tok, 3 yıl kadar önce eskiden beri tanıdığı Bostug ile bu dükkanı açtıklarını ve bugüne getirdiklerini belirtti.

MÜŞTERİLER ÇOK GÜVENİYOR

Tok, müşterilerinin kendilerine çok güvendiklerini, tamire gelen araçları kendi araçları gibi dikkatle onararak teslim etmeye özen gösterdiklerini söyledi. “Tespit ettiğimiz bir sorun varsa her zaman söylüyoruz, yaptırıp yaptırmamak müşterimizin tercihi.” diyen Tok, herhangi bir arızadan tam olarak emin olmadan müdahalede bulunmama prensiplerinin de, çokça tercih edilmelerinde rol oynadığını ifade etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.