Dolar 32,3373
Euro 34,9659
Altın 2.325,93
BİST 9.103,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Altınsoy: Artık hem masada, hem sahada söz sahibi Türkiye var

Altınsoy: Artık hem masada, hem sahada söz sahibi Türkiye var
Aksaray Anadolu AŞ
7 Ekim 2020 11:37

Türkiye’nin siyasi ve ekonomik politikalarını sahada aktif, askerî destekle uygulayabilecek bir güce kavuştuğunu vurgulayan AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Bugün Türkiye insanlığın ortak vicdanı olarak her konuda söz söyleyebilecek ve bunu dinletebilecek bir iradeye sahiptir” dedi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin artık her alanda verdiği mücadeleyi başarıyla yürüttüğünün altını çizen Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, koronavirüs salgınına karşı dünyada birçok ülkenin gerek sağlık alt yapısı, gerekse ekonomik olarak çaresiz kaldığına işaret etti.

Bu zorlu süreçte Türkiye olarak başarılı çalışmalara imza attıklarına dikkat çeken Altınsoy, sosyal koruma kalkanı kapsamında çalışanlara ve dar gelirli kesimlere yapılan karşılıksız ödemelerin tutarının 38 milyar liraya ulaştığını, prim desteği olarak 154 bin iş yerindeki 1 milyon 186 bin çalışan için 934 milyon liralık kaynak kullanıldığını, kısa çalışma ödeneğinden faydalanan 3,5 milyon çalışana da bugüne kadar 20 milyar liranın üzerinde kaynak aktarıldığını açıkladı.

Başkan Altınsoy, şu bilgileri paylaştı: “Nakdi ücret desteği kapsamında 1 milyon 976 bin kişiye 4,4 milyar lira ödeme yapılmıştır. İşsizlik ödeneği olarak da 847 bine yakın kişiye 4 milyar liraya yakın kaynakla destek verilmiştir. Bunlara ilave olarak Kovid-19 teşhisi nedeniyle tedavi gördüğü veya karantinada bulunduğu için çalışamayanlara yönelik iş göremezlik ödeneğini devreye soktuk. Türkiye Eczacılar Birliği ile SGK arasındaki protokolün yenilenmesiyle salgın döneminde üzerlerine oldukça ağır yük binen eczacılarımıza yapılan ödemelerde yıllık ilave ödeme 235 milyon liralık iyileşme sağladık. Devlet korumasındaki 640 gencimizi de bu dönemde kamuda işe yerleştirerek mağduriyetlerinin önüne geçtik. Böylece devlet korumasındaki gençlerimizin istihdam sayısı toplamda 54 bine yaklaştı. Salgın döneminde huzurevlerindeki yaşlılarımıza verdiğimiz hizmetler ve gösterdiğimiz ihtimam Dünya Sağlık Örgütü tarafından iyi uygulama örneği olarak ilan edildi.”

“Yıllarca Türkiye’ye verdikleri hiçbir sözü yerine getirmeyenler üstüne birde bizi suçlayanları artık lafa değil, icraata bakılan bir çizgiye çektik” diyen İl Başkanı Altınsoy, “Türkiye ekonomisini çökertmeye yönelik saldırıları göğüsleyebilecek ve hedeflerine doğru kararlılıkla yürüyebilecek bir yere gelmiştir. Bugün Türkiye insanlığın ortak vicdanı olarak her konuda söz söyleyebilecek ve bunu dinletebilecek bir iradeye sahiptir. Ülkemiz siyasi ve ekonomik politikalarını sahada aktif, askerî destekle uygulayabilecek bir güce kavuşmuştur. Ülkemiz kendisiyle beraber tüm dostlarına ve kardeşlerine de destek verebilecek ve bunun arkasında durabilecek seviyeye ulaşmıştır” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.