Dolar 32,5496
Euro 34,8923
Altın 2.431,36
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 29°C
Cum 27°C
Cts 27°C

Altınsoy: Sivil anayasa ülkemiz için elzemdir

Altınsoy: Sivil anayasa ülkemiz için elzemdir
Aksaray Anadolu AŞ
5 Şubat 2021 11:10

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yeni bir anayasayı tartışma zamanı geldi” açıklamasına ilişkin, “Türkiye’nin altında sivillerin, milli iradenin imzası olan bir anayasayı hak ettiğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası “Türkiye’nin tekrar yeni bir anayasayı tartışmasının vakti gelmiştir” dediğini anımsatan Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Cumhurbaşkanımızın yeni bir anayasa, sivil bir anayasa çıkışı hepimizi sevindirdi. MHP lideri Sayın Bahçeli bu sürece destek verdi” dedi.

Mevcut anayasaya 1960 darbesinin ruhunun verildiğini, 80 darbecilerinin de bunun üzerine bir anayasa inşa ettiğini aktaran Altınsoy, o günden bugüne anayasanın 19 kez değişikliğe uğradığına değindi.

Bu anayasayla bir şekilde ülkede yönetimi devam ettirdiklerini anlatan Altınsoy, “Daha müreffeh, özgürlükçü, sivil ve demokratik ülke açısından sivil iradenin siyaseti bilen, halkın içerisinden olan kişilerin ortaya koyacağı çerçeve bir anayasanın, bugünkü yöneticilere faydası olduğu gibi yarınlarda bu ülkeyi yöneteceklere de çokça faydası olacağına inanıyoruz. Sivil anayasa sürecinin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.