Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Az Bulutlu
Aksaray
18°C
Az Bulutlu
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 22°C

Andorid 12’nin Yeni Widgetları Ortaya Çıktı

ABD merkezli teknoloji devi Google, geçtiğimiz hafta Android 12’nin ilk geliştirici beta sürümünü yayınladı. Bu sürümün yayınlanmasıyla birlikte …

Andorid 12’nin Yeni Widgetları Ortaya Çıktı
Aksaray Anadolu AŞ
23 Şubat 2021 13:00

ABD merkezli teknoloji devi Google, geçtiğimiz hafta Android 12‘nin ilk geliştirici beta sürümünü yayınladı. Bu sürümün yayınlanmasıyla birlikte de geliştiriciler, Android 12’nin özelliklerini keşfetmek için hummalı bir çalışma başlattılar. Son haberlerse Android 12’nin köklü yenilikler getireceğini, kullanıcıların bu sürümde yepyeni widgetlar kullanabileceklerini ortaya koyuyor.

XDA tarafından ortaya çıkarılan widgetlar; cevapsız aramalar, son mesajlar ve etkinliklerle ilgili yeni widgetlar sunacak. SystemUI içerisine eklenen widgetlar, tüm Android 12 kullanıcılarının bu widgetlardan faydalanabileceğini ortaya koyuyor. Ayrıca bu hamleyle birlikte Android 12 tabanlı arayüzler tasarlayan akıllı telefon üreticilerinin de işleri kolaylaşmış olacak.

Android 12’deki widgetlar işte böyle görünecek

blank

Android 12’nin kodlarına uygulanan tersine mühendislik işlemleriyle ortaya çıkarılan widgetlar, kullanıcıların ana ekranlarına da hoş bir yenilik getirecek gibi görünüyor. Özellikle de yumuşak köşelere sahip tasarımlardan hoşlanan kullanıcılar tarafından beğenilecek widgetlar, ekranın herhangi bir yerine eklenebilecek ve kullanıcıların son mesajlarını, cevapsız aramalarını ve o günkü etkinliklerle ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlayacak.

Söz konusu widget, Android 12’nin bu konudaki tek yeniliği olmayacak. Kodlarda inceleme yapan geliştiriciler, bu işletim sisteminde iOS’takine benzer gruplandırılmış widgetların bulunabileceğini söylüyorlar. Ancak geliştiriciler, şu an için bu özelliğe dair bir görüntü elde edemediler. Önümüzdeki Android 12 geliştirici beta sürümleri, bu widget gruplarıyla ilgili daha fazla bilgi sahibi olmamızı sağlayabilir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.