Dolar 32,5516
Euro 34,9670
Altın 2.423,82
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Araştırma Merkezleri’nden ortak konferanslar

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde, iki önemli konferans gerçekleştirildi..

Araştırma Merkezleri’nden ortak konferanslar
Aksaray Anadolu AŞ
11 Nisan 2016 11:01

Konferansların konuşmacıları, çocukların duygusal sosyalleşmesi ve teknoloji bağımlılıkları üzerine anlatımlarda bulundu.

– Çocuklarda Duygu Sosyalleştirilmesi –

ASÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şükran Kılıç, yapılan araştırmalara göre, anne-babaları tarafından olumlu ve olumsuz duyguları sosyalleştirilen çocukların, duygularını daha rahat ve kolay bir şekilde düzenleyebildiğinin, olumsuz duygularıyla baş etmede çocukların daha başarılı olduklarının belirlendiğini söyledi. Bu çocukların işbirliğine ve çatışma çözmeye dayanan, olumlu ve güçlü arkadaşlıklar kurduğunu kaydeden Kılıç, duygu sosyalleşmesinin neden önemli olduğunu şöyle açıkladı: “Duygu sosyalleşmesini sağlayabilen çocuk duygularını düzenleyebilir; üzüldüğünde veya öfkelendiğinde daha kolay şekilde sakinleşebilir. Olumlu ve güçlü arkadaşlıklar kurar. Okul öncesi dönemde erken öğrenme becerileri gelişir, akademik başarıları artar. Daha az hastalanırlar ve bağışıklık sistemleri daha güçlüdür. Gelecekte karşılaşacakları zorlu yaşam olayları ile daha güçlü bir şekilde baş edebilirler.”

– Çocuklarda Teknoloji Bağımlılığı –

Günün diğer konferansında ise Uzman Psikolog Suphi Tunç, çocukların teknoloji bağımlılığına ilişkin bir sunum yaptı. Bağımlılık çeşitlerinden söz eden ve teknolojik bağımlılıkların “Davranışsal Bağımlılık” kategorisine girdiğini belirten Tunç, bu bağımlılığın insan-makine etkileşimine dayandığını, üzerinde en fazla durulan konunun ise internet olduğunu söyledi. İnternet ile ilgili aşırı zihinsel uğraş, istenilen keyfi almak için giderek daha fazla oranda internet kullanma ihtiyacı duyma, internet kullanımını kontrol etme, azaltma ya da tamamen bırakmaya yönelik başarısız girişimlerin olmasının bağımlılık tanıları olduğunu belirten Tunç, şöyle devam etti: “İnternet kullanımını kontrol altına alabiliriz. Hafta içi kullanımını hafta sonuna, eve gelir gelmez kullanımı akşam yemeğinden sonraya, sabah kullanımını kahvaltıdan sonraya ertelemek gibi davranışlar, internet kullanımını kontrol etmemize yardımcı olabilir.”

Düzenlenen etkinliklerin sonunda Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol ve Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz, konuşmacılara plaket takdim etti. Etkinlikleri öğrenciler ve akademisyenler izledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.