Dolar 32,3297
Euro 35,0425
Altın 2.281,75
BİST 8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

ASÜ bu yıl 2 bin 350 mezun verdi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, hayatın önemli dönüm noktalarından birisi olan mezuniyetin bir yanıyla hüzün bir yanıyla sevinç bir yanıyla heyecan içerdiğini söyledi.

ASÜ bu yıl 2 bin 350 mezun verdi
Aksaray Anadolu AŞ
12 Temmuz 2021 12:07

Salgın koşulları münasebetiyle bu yıl mezuniyet törenleri 5-9 Temmuz tarihleri arasında beş bölüm halinde yapıldı.

ASÜ Stadyumundaki törenlere il protokolü, Üniversite yönetimi, akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı. Protokol konuşmaları ile başlayan törenlerde dereceyle mezun olan öğrencilere plaket ve belgeleri takdim edildi, mezuniyet yürüyüşleri yapıldı ve sembolik diplomaların teslim edilmesinin ardından havai fişek gösterisi eşliğinde öğrenciler keplerini fırlattı.

ASÜ’den bu yıl lisans ve önlisans düzeyinde toplam 2 bin 350 öğrencinin mezun olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, tüm öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diledi.

Mezuniyetlerin birkaç açıdan insan hayatının dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Şahin, “Yıllar süren arkadaşlıklara, güzel hatıralara vedayı içerdiği için hüzün, okulu bitirmeyi ve başarmayı içerdiği için sevinç, yeni bir hayata başlamayı ve ayakları üzerinde durma sürecini içerdiği için de heyecandır. Mezun öğrencilerimizi kutluyoruz. Onların eğitim-öğretim süreçlerine katkı sunan tüm akademisyenlerimizi tebrik ediyoruz. En büyük teşekkür ise öğrencilerimizin ailelerinedir. Onların destekleri, emekleri ve duaları ile öğrencilerimiz, ülkemize ve milletimize hizmet etme yolunda ilerliyor” dedi.

– Törenlerden Kısa Notlar –

* Törenlerin son gününde Rektör Şahin sahnede 15 Temmuz Şehitlerinin ismini okudu ve töreni izleyen tüm katılımcılar Türk Bayrakları arasından “Burada” diye seslendi ve aziz şehitler bir kere daha minnet ve rahmetle anıldı.

* İletişim Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bu yıl ilk kez mezun verdi.

* Okul ve bölümlerini ilk üç dereceyle bitiren öğrencilerin büyük kısmını bu yıl da kız öğrenciler oluşturdu.

* 24 yaşındaki Muhammet Yeşiltaş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olan kız arkadaşı Merve Yozgat’a yüzlerce kişinin önünde evlilik teklif etti. Gelen “Evet” cevabının ardından töreni izleyenler genç çifte alkışlarla destek verdi.

* Beş günde tek ve birleştirilmiş halde toplam 16 okul için tören yapıldı. Yaklaşık 15 saat süren etkinlikler, katılamayanların da takip edebilmesi için YouTube ve farklı sosyal medya platformlardan canlı olarak yayınlandı.

* Törenlerin sorunsuz bir biçimde tamamlanabilmesi için akademik ve idari yüzlerce personel görev aldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.