Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 26°C

ASÜ Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı üreticinin hizmetinde

ASÜ Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı üreticinin hizmetinde
Aksaray Anadolu AŞ
17 Eylül 2020 17:14

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, tarım ve hayvancılık alanındaki tüm çalışmalara imkânlar ölçüsünde destek vermeye çalıştıklarını, amaçlarının üretici, sanayici ve tüketici eksenindeki süreçlerin sağlıklı şekilde işlemesine katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Tarım, hayvancılık ve süt birliklerinin oluşturduğu Aksaray Süt Üreticileri Platformu Rektör Şahin’i ziyaret etti ve süt numunelerinin ASÜ laboratuvarında analiz ettirilmesine ilişkin taleplerini iletti.

ASÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda bulunan Özel Gıda Kontrol Laboratuvarının Tarım Bakanlığı onaylı bir laboratuvar olduğunu ve hem Aksaray’a hem de havzada bulunan diğer illere hizmet verdiğini kaydeden Rektör Şahin, geçen yıl 8 bin analizin yapıldığını söyledi.

Amaçlarının üretici, sanayici ve tüketici eksenindeki süreçlerin sağlıklı şekilde işlemesine katkı sağlamak olduğunu kaydeden ASÜ Rektörü, “Biz, bu noktada hizmet vermeye devam ediyoruz ve kapımız herkese açık. Bizim gerek Aksaray içine gerekse Aksaray dışına hizmet verme yükümlülüğümüz var. Bize başvuran herkesle, belirlenen standartlar ölçüsünde çalışma yapmaya hazırız” dedi.

Platform adına konuşan Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin ise sınıflandırılacak inek sütüne verilecek desteklerden faydalanabilmek için üreticilerin Bakanlık onaylı laboratuvarı kullanılması gerektiğine dair bir tebliğ yayınlandığını anımsattı.

Bu noktada süt numunelerini ASÜ’deki laboratuvarda analiz ettirmek istediklerini kaydeden Zengin, “Biz, üreticilerimiz için çalışmaya devam ediyoruz. Sayın Rektörümüze taleplerimizi iletmek için bir görüşme yaptık, kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz ile merkez ve ilçe tarım, hayvancılık ve süt birliklerinin temsilcisi olan platform üyeleri de katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.