Dolar 32,5980
Euro 34,7693
Altın 2.415,72
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 27°C
Cum 26°C
Cts 26°C

ASÜBTAM ilk danışma kurulu toplantısını yaptı

Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (ASÜBTAM) ilk Danışma Kurulu Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin Başkanlığı’nda gerçekleştirildi..

ASÜBTAM ilk danışma kurulu toplantısını yaptı
Aksaray Anadolu AŞ
10 Mayıs 2016 00:21

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, her üniversitenin her bilimsel analiz cihazını almasına gerek olmadığını, aynı havzada bulunan yakın üniversitelerin birbirleriyle paylaşım içerisinde bulunabileceğini, bunun, kamu kaynaklarının da verimli kullanılabilmesi açısından daha doğru olacağını söyledi.

– Var Olan Şartlar Daha İyi Noktalara Geliyor –

Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (ASÜBTAM) ilk Danışma Kurulu Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. ASÜ’de bulunan analiz cihazlarını daha verimli kullanmak adına çeşitli çalışmalar yaptıklarını ve 1 yıllık süre içinde, Aksaray ölçeğinde, var olan şartları daha iyi noktalara getirme gayretinde olduklarını söyleyen Prof. Şahin, “Dünden çok daha iyi bir noktada olduğumuzu söyleyebiliriz. İnşallah yarın, bugünden daha iyi bir konuma geleceğiz” dedi. ASÜ’de bulunan cihazların sadece üniversiteye ait olmadığını dile getiren Rektör Şahin, “Üniversite ve esasında kamu denilen sektör herkesin vergileriyle finanse edilen ve topluma hizmet sunması gereken kurumlardır. Yani toplumdan aldıklarımızı, en verimli şekilde yine topluma iade edebilmek boynumuzun borcudur. Burada bulunan imkânların sanayiciler başta olmak üzere, diğer aktörler aracılığıyla toplumun hizmetine geri dönmesi gerekiyor. Bunun için ASÜBTAM’da görevli arkadaşlarımız ve bizler ziyaretler yaptık, tanıtım toplantıları düzenledik” dedi.

– Üniversiteler Cihazları Ortaklaşa Kullanabilir –

Yapılan çalışmaların sadece tanıtım düzeyinde kalmadığını, yeni işbirlikleriyle kaynakların verimli kullanımına dair projeleri de hayata geçirdiklerini söyleyen ASÜ Rektörü, “Havzamızdaki laboratuvarları ortaklaşa kullanmak için Mersin Üniversitesi ve Ahi Evran Üniversitesi ile protokol imzaladık. Bozok Üniversitesi’yle görüşmelerimiz imza aşamasına geldi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile de görüşmeler devam ediyor. İmzalanan protokoller gereği ASÜ’de olan imkânları diğer üniversitelerin personelleri, diğer üniversitelerdeki imkânları da ASÜ personeli kullanabilecek. Aynı havzada bulunan birbirine yakın üniversitelerin her cihazı almasına gerek yok. Bir üniversitede bir cihaz varsa, diğer üniversitelerle bu cihaz ortaklaşa kullanılabilir. Böylece kamu kaynakları etkili şekilde kullanılmış olur” dedi. Şahin, Danışma Kurulu Üyelerine toplantıya katılımları ve fikir paylaşımları için teşekkür etti.

– Ülke Çapına Yayılan Hizmetler Gurur Verici –

Yapılan açılış konuşmasının ardından ASÜBTAM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz ASÜBTAM’ın kuruluşu, gelişim süreci, mevcut araştırma altyapısı, hizmet alanları ve son 1 yılda yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Merkezde bulunan cihazlar ve bu cihazlar vasıtasıyla yapılabilen analizlere de değinen Darılmaz, merkezdeki altyapının yaklaşık 16 milyon liraya mâl olduğunu söyledi. Gerçekleştirilen bu sunumun ardından toplantı, Danışma Kurulu Üyelerinin görüş ve önerileri ile devam etti. Merkezin ülke çapına yayılan hizmetlerinin gurur verici olduğu, bu durumun bölgesel ölçekte de arttırılması gerektiğine vurgu yapılan toplantıda, akreditasyon çalışmalarının hızlı şekilde tamamlanarak, bazı tematik alanlarda test ve analiz hizmetlerinin yapılması gerekliliği konusunda öneriler sıralandı; çalışma veriminin nasıl arttırılabileceği hususunda görüş alışverişinde bulunuldu. Danışma

Kurulu Üyeleri kendi tecrübelerinden hareketle, Türkiye çapında yapılan çalışmalara ilişkin örnekler sundu.

– Toplantıya Kimler Katıldı? –

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz, ASÜBTAM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz, ASÜBTAM Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Berkant Kayan ve Yrd. Doç. Dr. Fulya Doğaner, ASÜBTAM Danışma Kurulu Üyeleri Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sevil Atasoy, Emekli Öğretim Üyesi ve TUBİTAK Bursa Test ve Analiz Laboratuvarı Eski Müdürü Prof. Dr. Şeref Güçer, SÜTAŞ Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emin Çolakoğlu, Aksaray Kadın Girişimciler Derneği Başkanı ve Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Hatice Şahin Eroğlu ve Termo Form Plastik İş Geliştirme ve Pazarlama Sorumlusu Alp Ersoy iştirak etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.