Dolar 32,3865
Euro 35,0621
Altın 2.326,80
BİST 9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

ASÜ’deki laboratuvarlar sanayicinin hizmetinde

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin’in üzerinde hassasiyetle durduğu üniversite-sanayi işbirliği konusunda, son derece önemli bir adım daha atıldı..

ASÜ’deki laboratuvarlar sanayicinin hizmetinde
Aksaray Anadolu AŞ
16 Aralık 2015 18:07

Şehirde faaliyet gösteren sanayici ve işadamlarına, Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASÜBTAM) ve bu merkezde bulunan cihazların tanıtımı yapıldı.

Yaklaşık 15 milyon lira bedeli olan cihazlarla, iş dünyasının arzu ettiği pek çok araştırma ve analiz başarıyla yapılabiliyor.

– Cihazlar Üniversitenin Değil, Herkesindir –

Rektör Şahin, üniversitenin kapılarının şehre ve ülkeye tamamen açık olduğunu ifade ettiği konuşmasında, üretilen bilginin hayatta karşılık bulması yönünde çalıştıklarını vurguladı. Genelde üniversitelerin şehirden kopuk bir hali olduğunu; akademisyenlerin ürettiği çalışmaların hayata temas etmesi noktasında problemlerin ortaya çıkabildiğini kaydeden ASÜ Rektörü, “Oysa üniversiteye tahsis edilen kaynaklar herkesin vergilerinden sağlanıyor. Yani buradaki tüm cihazlar ve yatırımlar üniversitenin değil, herkesindir. Bizim, bu kaynakları yeniden sizlere döndürebilmemiz veya buna aracılık edebilmemiz gerekir” dedi. Bu hususta yapılan çalışmaların yetersiz kaldığını, kendilerinin bu noktada farklı açılımları hayata geçirmek için çalıştıklarını kaydeden Prof. Şahin, “Biz üniversitemizin kapılarını tamamen şehrimize ve ülkemize açmış durumdayız. Daha önce de sanayicimize ve iş dünyasına yönelik olarak yapabileceklerimizi anlattığımız sunum ve toplantılar düzenledik. Daha sonra bu toplantıların geniş kapsamlı yapılması gerektiği fikri ortaya çıktı. Bugün sizlere, ASÜBTAM’ı ve üniversite-sanayi işbirliği konusundaki düşüncelerimizi anlatmak için bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz” dedi.

– Amacımız Kaynakları Daha Etkin Kullanmak –

ASÜBTAM’da, sanayicinin ve iş dünyasının işlerini kolaylaştıracak ve onlara yardımcı olacak 300 cihaz bulunduğunu belirten ASÜ Rektörü, “Bu cihazlar sizlerin cihazlarıdır. Bir kişinin bile üretim ve iş konusundaki yükselişine katkı sunabilsek, bu bizim için başarıdır. Amacımız kaynakları daha etkin ve verimli şekilde kullanmaktır” dedi. ASÜBTAM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz merkezi, merkezde bulunan cihazları, bu cihazların yapabileceği analizleri, proje desteklerine sunabilecekleri katkıları ve kurulacak işbirlikleriyle neler yapılabileceğini anlatan bir sunum yaptı. ASÜBTAM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Berkant Kayan “Kaliteli Yaşam,” Üniversite-Sanayi İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSAKMER) Müdürü Doç. Dr. Mehmet Emin Kara ise “İşbirliği” konulu birer sunum yaparak, üniversitenin işbirliğine bakış açısına değindiler.

Yapılan konuşmaların ardından heyet, ASÜBTAM’da bulunan cihazları yerinde gördü; işadamları kendi alanlarıyla ilgili merak ettikleri sorulara yanıt aradı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.