Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

ASÜ’den yaban hayatının korunmasına önemli destek

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, yaban hayatının kendi içerisinde bir dengesi olduğunu ve bu dengenin korunmasına dair yapılan her çalışmaya mümkün olan her katkıyı sunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

ASÜ’den yaban hayatının korunmasına önemli destek
Aksaray Anadolu AŞ
10 Temmuz 2021 00:08

ASÜ ile Tarım ve Orman Bakanlığı 8. Bölge Aksaray Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü arasında, “Yaban Hayvanlarına Yönelik Hizmet Protokolü” imzalandı.

Aksaray’ın zengin bir yaban hayatına ev sahipliği yaptığını ve özel türlerin bu coğrafyada yaşadığını söyleyen ASÜ Rektörü, “Yaban hayatının kendi içinde bir dengesi var. Bunun korunmasına dair yapılan her çalışma çok kıymetli ve geleceğimiz açısından çok önemli. Bu coğrafyada çok özel türler yaşıyor. Onların korunması ve doğallıkla yaşamlarını sürdürmeleri bir kamu vazifesinin ötesinde insani bir görevdir. Böyle bir çalışmanın içinde yer almaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

blank

ASÜ’nün, içinde yaşadığı şehirdeki bütün paydaşlarıyla ‘Aynı gemideyiz’ ruhu içerisinde çalışmalar yaptığına da dikkat çeken Prof. Şahin, “Buradaki iyilikler, güzellikler çoğaldıkça hayatımızın da güzelleşeceğinin bilincindeyiz. Çok sayıda kurumla farklı hususlarda protokoller imzaladık ve biz bu hususa sadece protokol imzalamak olarak da bakmıyoruz. Yüzde yüze yakın bir performansla sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

– Aksaray, Yaban Koyunları İçin Bir Yaşam Alanı –

Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürü Gültekin Aksan da kurumsal çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Aksaray’ın, özel türlerin de içinde yer aldığı çok değerli bir yaban hayatına sahip olduğunu vurgulayan Aksan, bu türlerin başında yaban koyunlarının geldiğini söyledi.

Ekecik Dağı civarında yaşayan yaban koyunlarının dünyadaki beş yaban koyunu türünden birisi olduğunu söyleyen Aksan, “Bu koyunlar Anadolu’daki koyunların da atası. Bölge Müdürlüğü olarak bu hayvanlar ve diğer türden hayvanların korunması, onların yaşam alanlarının geliştirilmesi ve zorlu iklim şartlarında beslemeleri gibi konularda faaliyetler yapıyoruz. İmzaladığımız protokolle bu özel türlerin korunmasında, ASÜ Veteriner Fakültesi ile birlikte çalışmış olacağız. Öte yandan yaban hayatının yanında, sokak hayvanları ve bu hayvanlara yapılan kötü muameleler gibi konular da sorumluluk alanımızda” dedi.

blank

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz ise farklı kurumlarla iş birliği içinde sorunların çözümü için çeşitli protokoller yaptıklarını anımsatarak, işlevsel biçimde çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Rektör Yusuf Şahin ve Bölge Müdürü Gültekin Aksan, protokol metnini imzaladı. İmzalanan protokol gereği ASÜ Veteriner Fakültesi akademisyenleri, hayvan hastanesine getirilen yaban hayvanlarının acil müdahalesini, tetkiklerini, muayenelerini ve tedavilerini yapacak..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.