Dolar 32,5997
Euro 34,8182
Altın 2.496,46
BİST 9.465,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 29°C

ASÜ’lü Okçu Evren Çağıran Dünya Şampiyonu oldu

ASÜ’lü Sporcu Evren Çağıran, başarılı atışlarla Dünya Şampiyonu oldu ve alanında dünyanın en iyi 8 sporcusu arasına girmeyi başardı..

ASÜ’lü Okçu Evren Çağıran Dünya Şampiyonu oldu
Aksaray Anadolu AŞ
29 Haziran 2016 16:08

Katıldığı ulusal ve uluslararası her müsabakada üst düzeyde dereceler elde eden, madalyalar kazanan ve rekorlar kıran Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Okçuluk Takımı, World Cup 2016 Şampiyonasına da damga vurdu. ASÜ’lü Sporcu Evren Çağıran, başarılı atışlarla Dünya Şampiyonu oldu ve alanında dünyanın en iyi 8 sporcusu arasına girmeyi başardı.

Antalya’da gerçekleştirilen ve 123 ülkeden 530 sporcunun katıldığı World Cup 2016 tamamlandı. Makaralı Yay Erkekler Kategorisinde yarışan ASÜ’lü sporcu Evren Çağıran, yaptığı birbirinden başarılı atışlarla Dünya Şampiyonu oldu ve ilgili kategoride dünyanın en iyi 8 sporcusu arasına girmeyi başardı. ASÜ Okçuluk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Takım Antrenörü Öğretim Görevlisi Kürşat Aktepe, özel olarak hazırladığı ve 13 yıldır üzerinde çalıştığı Sporcu Geliştirme Programının meyvelerini aldıklarını belirtti. Program sayesinde sporcuların son derece hızlı şekilde gelişim gösterebildiğini söyleyen Aktepe, “Uyguladığımız çalışma programıyla son 2 yıl içinde Takım Dünya İkinciliği ve Üçüncülüğü, Ferdi Dünya Birinciliği ve İkinciliği gibi uluslararası dereceler elde ettik. Ulusal düzeyde de çok sayıda şampiyonluğumuz ve rekorumuz var” dedi. Elde edilen son derecelerle birlikte ASÜ’lü sporcular, Milli Takıma girme başarısını da elde etti.

Şampiyonanın ardından Öğretim Görevlisi Kürşat Aktepe, beraberinde takım sporcuları Evren Çağıran ve Emre Çömezle birlikte Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin’i ziyaret etti. Derecelerin kendilerini memnun ettiğini ve gururlandırdığını kaydeden Şahin, ekibi tebrik etti ve başarılarının devamını diledi. Ziyaretin sonunda Aktepe, Rektör Şahin’e, müsabakalarda atış yaptıkları hedef kâğıdını hediye etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.