Dolar 32,5293
Euro 34,9386
Altın 2.440,48
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 29°C
Az Bulutlu
Aksaray
29°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Ayhan Erel’in teklifi AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi

İYİ Parti tarafından Meclis’e sunulan üniversite mezunu işsiz gençlere 1010 TL’lik vatandaşlık maaşı verilmesine yönelik teklif, AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Ayhan Erel’in teklifi AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi
Aksaray Anadolu AŞ
27 Mayıs 2021 00:11

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel tarafından ‘üniversite mezunu işsiz gençlere vatandaşlık maaşı verilmesi’ amacıyla Meclis Başkanlığına sunulan Kanun Teklifi AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

İstihdam ortamının yaratılmaması, liyakata bakılmadan eleman alınması gibi sorunlardan dolayı genç nüfustaki diplomalı işsizlik pandemiyle beraber yükselişe geçti. İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, üniversite mezunu işsiz gençlere 1010 TL tutarında vatandaşlık maaşı verilmesi için TBMM’ye kanun teklifi verdi. Erel’in teklifi AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Erel’in sunduğu kanun teklifine göre, üniversiteden mezun olan olan gençlere, mezuniyet tarihlerinden itibaren 24 ay boyunca 1010 TL vatandaşlık maaşı verilecekti.

İYİ Parti TBMM Grubu’nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Aksaray Milletvekilimiz Ayhan Erel tarafından “Üniversite mezunu işsiz gençlerimize vatandaşlık maaşı verilmesi” amacıyla Meclis Başkanlığına sunulan Kanun Teklifi AK Parti ve MHP’nin verdiği oylar neticesinde reddedilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

AK Parti ve MHP tarafından reddedilen kanun teklifinin ayrıntıları ise şu şekilde:

“Üretimin en önemli gücü olan üniversite mezunu gençlerimizin işsiz oldukları dönemde temel gereksinimlerini dikkate alarak kurslar, sertifika ücreti, ulaşım vb. gibi giderlerinin karşılanması amacıyla üniversiteden mezun olduktan sonra iş sahibi olana kadar 1.010 Türk lirası tutarında vatandaşlık maaşı verilmesi amaçlanmaktadır. Bu kanun teklifi üniversite mezunu gençlerimizin işsizlik sorununun çözümünü ve verimliliğin arttırılması hedeflenmektedir. Yükseköğretimini tamamlayarak mezun olan gençlerimizin mezuniyet tarihlerinden sonra 24 ay boyunca vatandaşlık maaşı verilir.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.