Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

Başkan Özkök: Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Kurt, Ziraat Mühendisi Mustafa Aydın, Hakan Acar, Volkan Acar ve İç Mimar Aydan Öncül Aksaray Özel Eğitim Meslek Lisesindeki öğrencileri ziyaret ettiler..

Başkan Özkök: Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır
Aksaray Anadolu AŞ
16 Aralık 2015 18:52

Okulda eğitim gören öğrenciler ile bir araya gelen Başkan Hamit Özkök ve Yönetim Kurulu Üyeleri okul müdürü Rahmi Sinankılı´dan okulun çalışmaları ve öğrenciler hakkında bilgi aldılar.

Engelli çocuklara eğitim veren Aksaray Özel Eğitim Meslek Lisesi’nden övgüyle bahseden Başkan Özkök, “Aksaray Ticaret Borsası olarak engellilere yönelik bir çok çalışmanın içerisinde yer almak istiyoruz.şu an itibari ile 179 tane engelli çocuğumuzun burada eğitimlerini aldığı, yaşama standartlarının yükseltildiği ve farkındalık yaratan konusunda uzman hocaların eğitim verdiği, ayrıca öğrencilerin topluma kazandırılması yönünde gayretli çalışmalar olduğunu burada görme fırsatı yakaladık. Burada öğrenciler her türlü eğitimi alırken sosyal yaşantılarında en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş, okulda açılan eğitim atölyelerinde bizzat yaptıkları işleri gördük. buradan mezun olduktan sonra, okul müdürümüz Rahmi Bey’inde söylediği gibi 23 yaşından sonra okuldan mezun olup hayata kazandırılması gerekmektedir. mezun olduklarında iş hayatına atılmaları ve yaşantılarını sürdürebilmeleri için gerekli olan mesleki eğitimlerini burada aldıklarına da şahit olduk. bu gün biz burada Ticaret Borsası Meclisi olarak bu okulumuzdan herkesin haberi olması gerektiğini düşünüyoruz. okulumuzu ziyaret ettik bizim eksikliğimiz olduğunu gördük. açıkçası her Aksaray’lının her insanın bu gibi okulları gelip görmesi ve bu insanların da yaşantılarını, eğitimlerini ve bundan sonraki sürdürdükleri yaşantılarında nasıl bir yol çizeceklerini görmek hakikaten bizler için de çok önemli idi. Okul Müdürümüzün de açıkladığı gibi dünyada 8 kişiden bir’i engelli, yani bizlerde birer engelli adayıyız. Yarın ne olacağımız belli değil” ifadelerine yer veren Başkan Özkök açıklamasının devamında ise “halkımıza seslenmek istiyorum. Bu konuda çok duyarlı olmamız gerekiyor. Aileleri zor durumda olan insanlar başta olmak üzere bütün engelli vatandaşlarımız burada eğitimlerini alarak topluma kazandırılmış olacaklar. bütün halkımızda buraya gelip bu çocuklarla tanışıp bu havayı teneffüs etmesini diliyor hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit ÖZKÖK Öğrenciler için getirdiği hediyeleri öğrencilere verilmek üzere Okul Müdürü Rahmi Sinankılı’ ya takdim etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.