Dolar 32,5675
Euro 34,6955
Altın 2.503,75
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Başkan Yazgı 24 TV’de Moderatör adlı canlı yayın programında

Başkan Yazgı 24 TV’de Moderatör adlı canlı yayın programında
Aksaray Anadolu AŞ
5 Ekim 2018 21:15

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Zeliha Saraç’ın kanal 24 TV’de sunduğu ‘’Moderatör’’ adlı programa canlı yayın konuğu olarak katıldı.

Zeliha Saraç yerel seçimlerin yaklaştığını ve Aksaray’da hazır olup olmadıklarını sorusu üzerine hem belediye açısından hem teşkilat açısından seçimlere her zaman hazır olduğunu kaydetti.

BAŞKAN MAHALLEMDE PROJESİ İLE MAHALLE SAKİNLERİMİZE DOKUNUYORUZ

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Başkan mahallemde projesi kapsamından her sabah 250 kişilik bir ekiple sabahın erken saatlerinde başlayarak gece 23.00’a kadar o mahallede olduklarını ifade etti. Başkan mahallemde projesi kapsamında Fen İşlerinden Su ve Kanalizasyona kadar bütün belediye birimlerinin mahallenin tüm sokaklarında çalışma yaptığını ifade etti. Belediyeye bağlı ekipler çalışmalarını sürdürürken başkan yardımcıları ve muhtarlarla beraber mahallede bulunan şehit ailelerini, gazileri, ihtiyaç sahibi aileleri ve engelli vatandaşları ziyaret ettiklerini vurgulayan Başkan Yazgı vakit namazlarını o mahallede bulunan camilerde cami cemaati ile buluşarak cami cemaatinin istek ve taleplerini dinliyoruz. Ardından esnaf ziyaretleri kurum ziyaretleri ardından saat 18.00’da o mahallede bulunan vatandaşlarımızla başkan mahallede meclis yapıyor programı adı altında mikrofonu onlara uzatıyoruz. Bizler ekip olarak onların karşısına diziliyoruz. Onlara hem dört buçuk yılda yaptığımız çalışmaları hem de onların bizden talepleri varsa onları dinledikten sonra akşam takriben 19.30 gibi çocuklarımıza bir eğlence programı, akşam 20.30’da da açık hava sineması yapmak sureti ile mısırlarımızı patlatıyoruz aralarına oturuyoruz güzel bir ortamda devam eden bir çalışmamız var. 48 mahallemiz var yarısını tamamlamış durumdayız haftada en fazla üç mahallemizi tamamlıyoruz. Bu şekilde inşallah birkaç son içinde diğer mahallelerimizi de tamamlamayı düşünüyoruz.’’ Dedi

TÜRKİYENİN EN BÜYÜK SANAYİ PROJESİNİ AKSARAY’DA HAYATA GEÇİRİYORUZ

Sunucunun Aksaray’da ne gibi projeler var? Türkiyenin en büyük sanayi projesinin Aksaray’da olduğunu ve ne aşamada olduğunu sorusu üzerine sanayi projesini anlatan başkan yazgı sanayi projesinde gelinen son nokta hakkında şöyle bilgi verdi,’’ sanayi projesi toki ile birlikte ortaklaşa yaptığımız bir proje sanayi esnafımızla oturduk değerlendirme yaptık. Ve onların istekleri ve talepleri doğrultusunda 5 farklı model geliştirdik 100 metreden 500 metreye 1620 tane dükkan şuanda temelleri atıldı Kolonlar ve kirişler yükselmeye başladı. Allah’tan mani olmazsa 2019 yılının sonlarına doğru esnaflarımıza dükkanlarını teslim etmeyi planlıyoruz. Şu anda esnaflarımızda ödemelerine başladılar. İnşallah 2019’un sonlarına doğru Allah’tan bir mani olmazsa esnaflarımıza teslim edeceğiz. Çok kısa bir zamanda inşallah daha güzel ve daha modern bir yerde hizmetlerini sunacaklar. Bu devasa bir projemiz.

ÇEŞMELERDEN TERTEMİZ SU AKACAK

Aksarayımızın en büyük problemi içme suyu sorunuydu. Aksaray bölgenin en kurak illerinden bir tanesi dolayısıyla ilk göreve geldiğimiz zaman gündemin en önemli maddesi su ile ilgiliydi. Biz barajdan suyumuzu alıyorduk. Fakat yeni kaynaklara ihtiyacımız vardı ve Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ile beraber yapılan bir çalışma 4,5 yıl önce başladı şuanda 2019’un ilk aylarında tamamlanacak ve Aksaraylı hemşehrilerimiz çeşmeyi açtığı zaman tertemiz suya kavuşmuş olacak.

YATAY MİMARİYE ÖNEM VEREREK İNSALCIL BİR ŞEHİR OLUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR.

Sunucunun kentsel dönüşümün nasıl yapıldığı ile ilgili sorusuna yanıt veren Başkan Yazgı şunları kaydetti; ‘’Aksaray’da biz kentsel dönüşüm yaparken orada bulunan bina sahipleriyle ve esnaflarla birebir görüşüyoruz onların istek ve talepleri doğrultusunda yapıyoruz. Dolayısıyla bizim istediğimiz değil onların istediği güzel bir projeyi ortaya koyalım. Böylelikle sanayi projesinde mevcut sanayiyi bir başka noktaya taşıdıktan sonra kentsel dönüşüm başlayacak onun çalışmalarını şuanda yapıyoruz. Bir taraftanda şehrimizin tam merkezinde bulunan eski terminal diye bahsettiğimiz bir bölgemiz vardı bu bögede bulunan yaklaşık 200’e yakın esnafımızla oturduk konuştuk ve onlarında beğeneceği 8 bloktan oluşan yaklaşık 150 tane dükkan ve iş yerini kapsayan bir yapıyı ayağa kaldırdık ve içerisini kullanmaya başladılar. Çokta menmun oldular amacımız şu şehirleşme yaparken şehrin ruhunu kimliğini hiçbir zaman için yok etmedik bu çok önemli ve yatay mimariyi çok önemsiyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızında belirttiği gibi şehirlerde süliyeti bozmamak ve şehirlerde yatay mimariye önem vererek insalcıl bir şehir oluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor.

YAPTIĞIMIZ HER HİZMET HER DOKUNUŞ DEĞİŞMES VE DÖNÜŞME SEBEP OLUYOR

İnsana dokunan ve insanı menmun eden çalışmalar yaptık. Kadın aktivite merkezlerinden gençlik merkezlerine engelli koordinasyon merkezine kadar her yaptığımız çalışmayı vatandaşlarımıza soruyoruz ve onlar ne derse projelerimizi ona uygun yapıyoruz.

Esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın isteği ve talebi doğrultusunda trafiğin yoğun olarak yaşandığı bir bölge vardı o bölgeye alt geçit projesi tasarladık ve çok kısa bir hizmete açtık ve o andan itibaren de o bölgede yeni yeni yerleşimler ve yeni yeni alanlar oluşmaya başladı. O bölgede yeni oluşan alanlardan bir tanesi de o bölgeye yapacağımız devasa bir parkı gerçekleştireceğiz. Yaptığımız her hizmet her dokunuş oranın değişmesine ve dönüşmesine sebep oluyor.

PROJELERİMİZDE BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ İNSAN

Göreve geldiğimizde 100’ün üzerinde proje vardı ve Rabbime şükür yüzde doksanını tamamladık. Bu projeleri gerçekleştirirken şehirde yaşamak şehrin içinde bulunmak ve ordan bize gelen talepler doğrultusunda şekillendirmeye başladığımız çalışmalarımız oldu. Su projesi, sanayi projesi, kapalı çarşı, alanları kadın aktivite merkezleri, gençlik merkezleri, emeklilerimiz için yaptığımız emekli dinlenme evleri, çocuklar için aktivite merkezleri ve yine engelli koordinasyon merkezleri bu ve bu benzer projelerimizde birinci önceliğimiz insan ve onların menmun olacağı mutlu olacağı ve her kesimede yönelik çalışmalar bu birinci çıkış noktamız ikincisi de bu şehirde yaşarken neleri önemseyeceği neleri istiyorlar neleri arzuluyorlar hem geçmişi hem de geleceği birbirine bağlayan ne tür bir çalışma yapmamızı istiyorlarsa o doğrultuda çalışmalar yapıyoruz.

AKKİM BİNLERCE KİŞİYE İSTİHDAM KAPISI OLDU

Akkim ile İş-Kur arasında bir anlaşma yaptık. Akkim’e gelen talepleri İş-Kur’a bildirerek ortak bir çalışma yapıyoruz. İş yerlerinden sanayi kuruluşlarına varıncaya kadar kim nerede nasıl bir iş istiyorsa bize gelen talepleri sınıflandırarak iş talebinde bulunan vatandaşlarımızı oraya yönlendiriyoruz. Bu çalışmaya ciddi bir katılım ve geri dönüşüm oldu bizlerde menmun olduk..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.