Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
20°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 26°C

Beyşehir Gölü’ne hayat olacak tesislerin inşaatında sona yaklaşıldı

KONYA’NIN EN ÖNEMLİ ÜRETİM MERKEZLERİNDEN OLAN BEYŞEHİR İLÇESİ HUĞLU VE ÜZÜMLÜ MAHALLELERİ, ATIK SU ARITMA TESİSLERİNE KAVUŞUYOR.

Beyşehir Gölü’ne hayat olacak tesislerin inşaatında sona yaklaşıldı
Aksaray Anadolu AŞ
25 Kasım 2021 13:00

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Beyşehir Gölü’nün korunması amacıyla bölgedeki tüm yerleşim yerlerinin atık su arıtmalarıyla ilgili bir çalışma yürüttüklerini belirterek, bu kapsamda Huğlu ve Üzümlü mahallelerindeki ileri biyolojik atık su arıtma tesislerinin inşaatında sona yaklaşıldığını söyledi.

Konya’nın en önemli üretim merkezlerinden olan Beyşehir ilçesi Huğlu ve Üzümlü mahalleleri, atık su arıtma tesislerine kavuşuyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Huğlu ve Üzümlü mahallelerinde bahar aylarında temelini attıkları atık su arıtma tesislerinin Konya’nın incisi olan Beyşehir Gölü’nü evsel atık sulardan koruyacağını söyledi. Başkan Altay, “Üzümlü İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, uzun havalandırmalı aktif çamur prosesli olarak karbon gideriminin yanında azot ve fosfor giderimi de yapacak. Tesiste atık sular çevreye zarar vermeyecek şekilde arıtılacak. Üzümlü İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, yapılan hesaplamalar ile kabul edilen değerler neticesinde bölgenin gelişme durumu, nüfus ve sanayi gibi artışlar göz önüne alınarak 2045 yılına kadar 7 bin 494 kişi ve 1100 metreküp/gün kapasiteli olarak projelendirildi. Tesiste azot ve fosfor giderimini sağlayan ‘Kentsel Atık Su Arıtma Yönetmeliği Hassas Bölgeler’ için deşarj standartları seçildi” şeklinde konuştu.

Huğlu İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin de Üzümlü’deki tesisteki standartlarla aynı şekilde hayata geçirileceğini kaydeden Başkan Altay, “Huğlu’da da atık sular çevreye zarar vermeyecek şekilde arıtılacak. Huğlu İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, 2045 yılına kadar, 4 bin 306 kişi ve 750 metreküp/gün kapasiteli olarak projelendirildi” ifadelerini kullandı.

Huğlu ve Üzümlü mahallelerinde yapımı devam eden atık su arıtma tesislerinde sonlara yaklaştıklarını belirten Başkan Altay, “İnşallah en kısa sürede biyolojik arıtım yapacak tesislerimiz tamamlanmış olacak. Beyşehir Gölü’nün korunması amacıyla bölgedeki tüm yerleşim yerlerinin atık su arıtmalarıyla ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Bir taraftan da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla birlikte gölde temizlik işlerini yürütüyoruz. Çünkü Beyşehir Gölü hem Konya’mız hem de ülkemiz için önemli bir zenginlik. Gölü korumak için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.