Dolar 32,3182
Euro 35,1213
Altın 2.298,63
BİST 9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Birleşik Krallık, App Store’u İnceleme Altına Aldı

Teknoloji devi Apple, bildiğiniz üzere uygulama geliştiricilerine uygulamalarını yayınlama konusunda pek fazla bir seçenek sunmuyor …

Birleşik Krallık, App Store’u İnceleme Altına Aldı
Aksaray Anadolu AŞ
7 Mart 2021 12:48

Teknoloji devi Apple, bildiğiniz üzere uygulama geliştiricilerine uygulamalarını yayınlama konusunda pek fazla bir seçenek sunmuyor. Geliştiriciler, geliştirdikleri uygulamaları iPhone kullanıcılarına sunabilmek için yalnızca App Store’a bel bağlıyor. Bu da Apple’ın bir nebze tekelcilik yaptığını gösteriyor.

İşte bu durum, Birleşik Krallık’taki Rekabet ve Piyasalar Kurumu (Competition and Markets Authority – CMA) tarafından ele alındı. Temelde Apple’ın gücünü geliştiricilere karşı kötü yönde kullandığı gerekçesiyle yeni bir inceleme başlatıldı. İnceleme kapsamında iOS App Store uygulama mağazası, Apple’ın yasayı çiğneyip çiğnemediğini anlamak üzere mercek altına alındı.

Apple yine tekelcilikle suçlanıyor:

CMA tarafından başlatılan bu incelemenin başlatılmasında geliştiricilerin Apple’ın şartlarını ve koşullarını şikâyet etmeleri rol oynadı. Geliştiricilere göre Apple’ın onaylattığı şartlar ve koşullar haksız ve rekabet kanununu da ihlal etmekte. Bu noktada Apple ve Epic Games arasında tartışmaları alevlenen, Apple’ın yalnızca kendi ödeme sistemiyle uygulama içi alışverişe izin vermesi durumu yeniden kendisini gösterdi. CMA, bu şikâyetleri yapan geliştiricileri açığa çıkarmadı.

İncelemeye dair Apple tarafından gelen açıklamaysa ılımlı. Şirket, CMA’nın incelemesiyle çalışmaktan büyük mutluluk duyduklarını açıkladı. Bununla birlikte uyguladıkları ödeme sistemi konusuna da bir açıklama getirdi. Buna göre Apple’ın yalnızca kendi ödeme yöntemine yer vermesinin nedeni, ödeme sürecini daha kolay ve daha güvenli hale getirmekti.

Apple, açıklamasında iOS uygulama ekonomisinin Birleşik Krallık’ta yüz binlerce işi desteklediğini, bu nedenle sorunu çözmek için bir fikri olan herhangi bir geliştiricinin Apple’a ulaşabileceğini belirtti. Yine de bu durum çözülene kadar Apple, geliştiricilere uyguladığı şartları ve koşulları geçerli kılmaya devam edecek.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.