Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

Bölgenin tek kırmızı şehri Aksaray!

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Aksaray, İç Anadolu Bölgesi’nin en az aşı yapılan şehri olarak yine kırmızı listede yer alıyor.

Bölgenin tek kırmızı şehri Aksaray!
Aksaray Anadolu AŞ
17 Temmuz 2021 11:58

Koronavirüs salgınıyla mücadele aralıksız devam ederken aşılamanın hastalık üzerindeki etkisi de verilerin daha fazla artmasını önlüyor.

Özellikle aşılama çalışmalarının devam ettiği ülkemizde ağır hasta ve ölüm sayılarındaki azalma devam ederken tespit edilen hasta sayılarında da artı devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı’nca yapılan son açıklamada 5 bin seviyelerine düşen günlük vaka sayılarının yeniden 7 bin seviyelerine çıkması endişe verirken vatandaşların birinci ve ikinci doz aşılarını en kısa sürede yaptırmaları uyarısı tekrarlanıyor.

Özellikle aşılama konusunda sıkıntılı iller arasında yer alan Aksaray aşı takviminde, İç Anadolu Bölgesi’nin tek kırmızı şehri olarak kayıtlara geçti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından yaptığı açıklamada,

“Gaziantep ve Konya kırmızı kategoriden çıktı. Sıra Kahramanmaraş, Aksaray ve Adıyaman’da. Bayrama kadar aşımızı olarak güvenle bayramı karşılayalım” dedi..

blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.