Dolar 32,3589
Euro 34,7115
Altın 2.436,69
BİST 9.991,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 18°C

Camiye koşuyoruz namazla buluşuyoruz etkinliği

Camiye koşuyoruz namazla buluşuyoruz etkinliği
Aksaray Anadolu AŞ
22 Ocak 2020 20:14

Aksaray Belediyesi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çocuklarda camiyi kullanma ve namaz kılma alışkanlığı edinmesi için düzenlediği ‘’Camiye Koşuyoruz Namazla Buluşuyoruz’’ etkinliğe tam destek veriyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, “Camiye Koşuyoruz Namazla Buluşuyoruz” sloganı ile sömestr tatili süresince camide namaza katılım sağlayan öğrencilere yönelik ödüllü program düzenledi.

İl ve ilçe müftülükleri aracılığıyla tüm camilerde 18 Ocak Cumartesi günü ile 1 Şubat tarihleri arası okula giden yaklaşık 492 bin öğrencinin ara tatil dönemlerinde cami ile bağının kurulmasını sağlamak ve cemaat alışkanlığı kazandırmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi.

Devam eden etkinlik kapsamında öğrencilerin ödüllü olan programa katılım sağlayabilmeleri için tatilinde cami görevlilerine gelerek kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Öğrenciler kayıtlı olduğu camiye günde beş vakit namaza gelerek ve ezber yaparak puan kazanacak. Puan sistemine göre öğrenci sabah 30, öğle 15, ikindi 15, akşam 15, yatsı 25 puan, ezberlenen her sure ve dua başına 50 puan, çocuğun kendisiyle birlikte cemaatle namaza katılan bir yakını için her vakit başına 5 ek puan almaya hak kazanacak.

Program sonunda kayıtlı oldukları camide en yüksek puanı alan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edilecek. İlçe genelinde en yüksek puanı alan ilk 3 öğrenci ise İlçe Müftülükleri tarafından ödüllendirilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt genelinde başlatılan bu anlamlı etkinliğe Aksaray Belediyesi tam destek vererek etkinliğin amacına ulaşması için imkanlarını seferber ediyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.