Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

Çiçekdağı’nda ’Haydi’ uygulanması vatandaşa tanıtıldı

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NCA ÇEVRE, DOĞA VE HAYVANLARA KARŞI İŞLENEN SUÇLARIN ÖNÜNE GEÇMEK VE BU KONUDA DUYARLILIĞI ARTIRMAK AMACIYLA HAYATA GEÇİRİLEN HAYVAN DURUM İZLEME (HAYDİ) MOBİL İHBAR UYGULAMASI ÇİÇEKDAĞI’NDA TANITILDI.

Çiçekdağı’nda ’Haydi’ uygulanması vatandaşa tanıtıldı
Aksaray Anadolu AŞ
19 Mart 2022 15:00

İçişleri Bakanlığı’nca çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçmek ve bu konuda duyarlılığı artırmak amacıyla hayata geçirilen Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) mobil ihbar uygulaması Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde tanıtıldı.

İlçede farkındalık oluşturmak için esnaf ve kurumlar ziyaret edilerek bilgilendirme broşürü dağıtıldı. HAYDİ Mobil Uygulamasını vatandaş ise telefonuna indirdi. İçişleri Bakanlığı Genelgesinde yayınlanan 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu Kapsamında, sokakta yaşayan canlılara birey hakkı verilmesi doğrultusunda HİYADER Hayvanlar için Yaşam Derneği besleme grubu gönüllü üyelerinden Fahri Genç ile birlikte vatandaşlar bilinçlendirildi. HAYDİ uygulaması Apple Store ve Play Store üzerinden cep telefonlarına indirilebiliyor. Vatandaş ise Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ve doğum tarihi bilgilerini yazarak uygulamaya giriş yapabiliyor.

HAYDİ Mobil uygulaması üzerinde oluşturulan ana ve ara yüzler aracılığıyla hem çevre ve doğa ile ilgili hem de hayvanları öldürme veya yaralama, sokağa atma, aç-susuz bırakma, kötü davranma, gücünü aşan yük yükleme, zararlı yiyecek içecek verme, hayvanların gürültüye neden olması, çevrenin kirletilmesi suretiyle hayvanın zarar görmesi, trafikte hayvana çarpıp yardım etmeme, işkence, eziyet, zarar verme, cinsel ilişkide bulunma, hayvanların cinsel içerikli yayınlarda kullanılması, bakımlarını ihmal etme, hayvanların dövüştürülmesi suretiyle kumar oynama gibi ihbarlar da kolluk kuvvetlerine iletilebiliyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.