Dolar 32,3241
Euro 34,9742
Altın 2.312,74
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Cinayeti Dörtgöz Birisi Gördü

30 Ocak 2021 00:56

Bundan önceki yazımda düne kadar inanılmaz derecede rahatsız olduğumuz, tepki gösterdiğimiz birçok olayı günümüzde umursamadığımızı, rezil durumları bile kanıksadığımızdan dert yanmıştım. Bugün de farklı bir şey yazmayacağım. Dün hatta bugün yanlış dediğini eğer çok sevdiği ya da “borçlu” olduğu birisi yaptığında ses çıkarmayanlar var mı? Var! Başkasına yapıldığında “vay adiler vay, nasıl yaparsınız bunu” diye eleştirdiği konuyu eğer şıracı yaparsa borcu haysiyetinden ağır olanlar bozacılar tasdik ediyor mu? Ediyor! Hatta bu haksızlığın dik alasına fetva bile veriyor mu? Veriyor! Evet, maalesef durum bu merkezde!

Yazının başlığını izah edeyim, akabindeyse hangi cinayetmiş anlatacağım.

Cinayet Saati adlı şiirinde Attila İLHAN ne diyordu:

Cinayeti kör bir kayıkçı gördü

Ben gördüm kulaklarım gördü

Şiiri belki okumamışsınızdır ama Ahmet Kaya’nın sesinden şarkının sözlerini hatırladınız ve mırıldandınız bile değil mi?

Attila İlhan “kör bir kayıkçı” derken belki de bir gözü görmeyen bir balıkçıdan bahsediyordur demeyin. Herkesin görmesi, duyması, bilmesi gereken bir cinayeti kör bir kayıkçı gördü derken harika bir sanat icra ediyor. Ustalığını konuşturuyor.

Benim bildiğim, yani bu yazıda bahsedeceğim cinayeti gören dört gözdü. Hem gözlükleri vardı hem de her şeyi görmeye çalıştığından iki gözü yetmeyip iki göz daha varmış gibi yırtınan birisiydi bahsettiğim dört göz. Fakat dört gözü olmasına rağmen gözü açtı. Açgözlü bu canlı türü yalnız değildi dünyada ve türü de yok olma tehlikesiyle karşı karşıya değildi maalesef.

Zatın birisine devlet bir öğrenci emanet etmiş ve sınava hazırla demiş. Eğer sınavda başarısız olursa elbette senin suçun yok ama öğrenci sınavdan başarılı olursa alacağı paye için de sonuna kadar hakkını aramalısın, çünkü biz devlet olarak sana her ay bin lira vereceğiz diye ilave etmiş. Her şey yolunda giderken bu zatın yükselmesini sağlayan asri firavun öğrencinin ödevinin bir kısmına el koymuş. Devletin güvendiği, üstüne paralar verdiği zat öğrencisine, yani bir anlamda namusu sayılan gence sahip çıkmak yerine firavunun gönlü olsun diye öğrencinin yapılan rezilliğe göz yummasını tavsiye edecek kadar omurgasızlaşmış. Öğrenci bir o tarafa bir bu tarafa koşturmuş. Cinayet var diye bağırmış. Cinayeti kör bir kayıkçı bile duymuş ama devletin adam yerine koyduğu, güvenip her ay bin lira verdiği bu zat cinayeti görmezden gelmiş. Firavun daha önce de yaptığı gasp ve hırsızlığı yapmanın hazzıyla “ben ne çalarsam çalayım susun, ben sizin hırsızınızım” demiş ama öğrenci velev ki bu dünyada sana hesap soran birileri yok, velev ki bir sistem senin haddini bildirmiyor ama unutma ki mahkeme-i kübra var demiş. Dişini, yumruğunu sıkmış ve kükremek için kayıplara karışan zatı aramaya başlamış. Yüzüne tükürüleceğini bilen zat, zart diye kaybolmuş, nasıl olsa bulunulacağını unutarak… Bulunmuş kısa sürede ama bu defa da yüzsüzlük yaparak “öğrencinin emeğinin çalınması, alenen gasp yani sizin deyiminizle cinayet filan yok ortada” diye inkar etmenin dayanılmaz hafifliğine kapılıvermiş. Öğrenciye sormuşlar niye böyle oldu diye. O da “borcu haysiyetinden ağır olan bu zata gün gelince görmezden geldiği cinayeti itiraf ettireceğim Allah’ın izniyle” demiş.

Evet, ben de merak ettim sizin kadar işin nasıl neticeleneceğini. Eğer öğrenirsem, muhakkak haberdar ederim sizi. Söz!

YORUMLAR

  1. deniz gümüş dedi ki:

    Keşke biraz daha açık yazsaydınız. Zat kim, öğrenci kim… bir de neşeli şeyler yazsanız arada bir.

  2. Hatice şahin dedi ki:

    Yazılarınız çok ilginç. Göndermeler mi yapıyorsunuz yoksa hayattan kesitler mi tam anlayamadım. Çok karamsarlık var.