Dolar 32,5224
Euro 34,9382
Altın 2.439,31
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 29°C
Az Bulutlu
Aksaray
29°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

En iyi TYT Matematik Soru Bankaları

En iyi TYT Matematik Soru Bankaları
Aksaray Anadolu AŞ
25 Ağustos 2021 21:08

Üniversite sınavından başarılı bir derece yapmak isteyen ve bu konuda bütün yetkinliğini kullanan çoğu öğrencimiz YKS sınavına soluksuz olarak çalışmak istemektedir. Bundan dolayı da matematikten iyi bir derece yapmak için kişiler ilk olarak üniversite sınavı konusunda gerekli olan bütün bilgileri edinmesi gerekir. YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) üniversite girişi için her sene düzenlenen sınavın ismidir. Bu sınav toplamda 3 oturumdan meydana gelmektedir. İlk oturum TYT (Temel Yeterlilik Testi) olarak adlandırılır ve bu sınavda kendi içinde Türkçe (40 soru), Sosyal Bilimler (20 soru), Temel Matematik (40 soru) ve Fen Bilimleri (40 soru) olarak 4 ana kısımdan oluşmaktadır. Üniversite olarak önlisans (2 yıllık ) düşünen öğrencilerin TYT’ye girmesi ve belirlenen barajı geçmiş olması hedefine ulaşması konusunda yeterli olacaktır. Temel Matematik testi ise TYT sınavında oldukça yüksek bir kat sayıya sahip olan bir konudur. O yüzden diğer derslerin yanı sıra Temel Matematik testi için öğrencilerin ayrı ve daha önemli bir şekilde çalışmasında büyük fayda vardır. TYT Soru bankası çözerek kapsamınızı genişletebilirsiniz. AYT sınavına oranla daha temel konuları kapsayan ve temel düzeyde bütün dönemlerde yer alan derslerden çıkan sorulara öğrencilerin büyük bir dikkatle çözmesi gerekmektedir.

TYT MATEMATİK SORULARINA NASIL ÇALIŞILMASI GEREKMEKTEDİR?

TYT Matematik kat sayısı diğer derslere oranla daha yüksek olduğu için çalışma disiplini olarak da daha sıkı çalışılması gereken bir dersten. Bundan dolayı ilk olarak konu anlatımı kitapları yardımı ile eksik olunan ya da konu konu ilerleyerek bütün konulara ayrı ayrı özen gösterilmesi gerekmektedir. Tabi ki de bunu yaparken dikkat edilmesi gereken husus ise her konu sonrasında çözülmesi gereken sorulardır. Diğer derslere oranla soru çözümünün daha önemli olduğu bir kısımdır. Bunun sebebi sayısal bir ders olmasından kaynaklıdır. Her ne kadar sözel olarak konular anlaşılmış olsa da önemli olan kısım bunu problem ya da diğer konularda işleve dökebilmektir. Bundan dolayı da öğrencilerin sınava çalışmaya başladığın süreçten son dönemlere kadar düzenli olarak belli aralıklar ile sürekli soru çözmeleri hem sorulara ayrılacak vakti kısaltacak hem de sorularda hata yapma ihtimali de daha düşük bir düzeye getirecektir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken konu gerek konu anlatımı olarak gerekse de soru çözümü olarak doğru ve sağlıklı kaynaklardan faydalanmaktır. Doğru kaynak denilen şey ise konu içerikleri ve soru çözümlerinde uzun yollar ya da kafa karışıklıkları yerine daha açıklayıcı ya da net kaynaklardan faydalanmaktır. Çünkü sınavlar belli süreler arasında yapıldığı için öğrencilerin bu süreyi daha verimli ve doğru seçeneğe daha çabuk götürecek yöntemlerden faydalanarak yapması her zaman için daha doğru olan olacaktır. Kaynak araştırmaları sonucunda ise birçok öğrenci ve eğitimcinin tercih ettiği ve memnun kaldığı 2 kaynak şunlardır;

  • PALME YAYINLARI TYT MATEMATİK SORU BANKASI

Palme yayınları anlatılmasının yanı sıra birçok kişi tarafından bilinen ve tanınan yayınevleri arasındadır. Bilindiği üzere sade anlatımı ve diğer sınavların yanı sıra YKS sınavına yönelik içerik üretmesiyle bilinen bu yayın , çoğu öğrencinin başarısının kaynağı olmayı başarmıştır. Palme Yayınevi TYT Matematik Soru Kitabı sınav zamanına kadar kullanılması gereken bir yayın olarak bilinmektedir. Matematik sınavında en çok gerekli ve önemli olan şeyin soru çözmek olması ile birlikte soru çözümlerinin anlatımında da oldukça başarılı bir yayındır. Öğrencilerin takıldıkları, bilmedikleri ya da eksikliğinin olduğunu düşündükleri noktada çözüm anlatımı ve göstermiş olduğu pratik yöntemler sayesinde öğrencilerin yetkinlikleri ve başarı oranları da bununla birlikte artış göstermektedir. Maddi açıdan ise öğrencilere zorluk çıkarmayacak düzeyde olan fiyat aralığı sayesinde bütün öğrencilerin temin etmesine olanak sağlayan bir yayın olma özelliğini taşımaktadır.

  • BİLGİ SARMAL TYT MATEMATİK SORU BANKASI

En az Palme yayınları kadar bilinen ve farklı soru çözüm teknikleri sayesinde öğrencileri yaşamış oldukları stresten uzaklaştırıp soru çözümlerini daha verimli ve eğlenceli hale getirmeye çalışan bir kaynaktır. Bilgi sarmal TYT matematik soru bankası sayesinde öğrencilerin sınavda göstermiş olduğu başarı yüzdesi diğer sınav ya da denemelerine oranla daha yüksek olmakla birlikte gerçek sınav esnasında ise öğrencilerin daha iyi başarılar elde etmesine vesile olmuş bir yayındır. Bu yüzden ise hem öğrenciler hem de eğitimciler tarafından tavsiye edilip temin edilmesi düşünülen yayınlar arasında en üstlerde yer almaktadır.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.