Dolar 32,3694
Euro 34,9629
Altın 2.325,75
BİST 9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Eski Terminalde çalışmalar etap etap gerçekleşiyor

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, kentsel dönüşüm alanı kapsamına alınan Eski Terminal bölgesindeki inşaat çalışmalarını inceledi. Başkan Yazgı, çalışmaların etaplar halinde süratle sürdüğünü belirterek 1.5 – 2 yıl gibi bir süre projenin tamamlanacağını açıkladı..

Eski Terminalde çalışmalar etap etap gerçekleşiyor
Aksaray Anadolu AŞ
20 Nisan 2016 19:37

Eski terminal Ticaret ve İş Merkezi İnşaatının dönüşüm projesinin birinci kısmında inşaat hızlı bir şekilde sürüyor. İhale şartnamesinde verilen süre içinde çalışmaları sonlandırılması hedefleniyor. Başkan Yazgı, çalışmalarda gelinen noktayı incelemek üzere inşaatın yerleşkesini ziyaret etti ve çalışma hakkında bilgiler aldı.

Başkan Yazgı, çalışma bölgesinde yaptığı açıklamada “Şuanda ilk kısmın tabliye betonu atılıyor. Bundan sonra çalışmalar etap etap tamamlanacak. Alt taraftaki kısım 8 parçadan dilatasyon (genişletme) şeklinde oluşturuldu. Bu çalışmanın daha kolay ve daha pratik olmasını hem de daha işin süratli şekilde bitmesi için tasarlanmıştır. Aynı zamanda burada kullanılan malzemelerin hepsi birinci sınıf. Tam kaliteli. Şuanda atılan beton viskobeton diye tabir edilen içerisine suyun sızdırılmadığı bir beton. Koruyucu özelliği ve mukavemeti üst düzeyde bir yapı malzemesinden oluşuyor” dedi.

Önümüzdeki süreçte inşaat alanında ikinci kısım çalışmaların başlayacağını işaret eden Başkan, “ Tabliye betonları atıldıktan sonra ikinci etap ihalemizi yapıp 8 bloktan oluşan üst kısmı inşa edeceğiz. Hedefimiz 1,5 – 2 yıl içerisinde halkımıza yepyeni bir çarşı merkezi oluşturmayı gerçekleştirmek. Şuanda çalışmalar gayretli ve hummalı bir şekilde devam ediyor. Taahhüt edilen zamanda işler tamamlanıyor emeği geçenler tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu. Başkan Yazgı ve beraberindekiler inşaat alanında bir dizi incelemek yaparak bölgeden ayrıldılar..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.