Dolar 32,5956
Euro 34,6946
Altın 2.513,05
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Facebook sözleşme şartları aldatmacası

Facebook’ta her yıl sonunda yeniden paylaşılarak salgın haline gelen ve aslında hiçbir bağlayıcılığı olmayan paylaşıma dikkat..

Facebook sözleşme şartları aldatmacası
Aksaray Anadolu AŞ
21 Aralık 2015 01:42

Facebook‘ta bir çok kullanıcı duvarında paylaştığı yazı ile önlem aldığını düşünüyor ancak bu paylaşım aslında hiçbir şey ifade etmeyen bir yazıdan ibaret. Bir nevi internet trollerinin ağına düşmenizi sağlayan bu yazı paylaşanları da komik duruma düşürüyor. Yazı içerisinde geçen Berner Konvansiyonu diye bir şeyin aslında olmaması ve doğrusunun “Edebi ve sanatsal eserlerin korunmasına dair Bern Konvansiyonu” kısaca “Bern Konvansiyonu” olması da yazının gerçeklikten uzak olduğunu ortaya çıkarıyor.

Bern Konvansiyonu Nedir?

Türkiye’nin de imzaladığı anlaşmada taraf ülkelerden birinde geçerli telif hakkı diğer ülkelerde de geçerli oluyor. Böylece 160 ülkede edebi ve sanatsal eserlerin hakkı korunmuş oluyor.

İşte Facebook’ta Paylaşılan Yazı

1 ocak 2016 den itibaren sözleşme şartlarını değiştireceğini ilan eden ;
Facebook’un yeni kullanım koşullarına cevaben,
“tarafıma ait olan her tür kişisel bilgi, görsel, karikatür, resim, fotoğraf ve videonun telif hakkının (Berner Konvansiyonu uyarınca) bana ait olduğunu beyan ederim. Bunların ticari kullanımı için daima benim onayım gerekli olacaktır!”
Bu yazıyı kopyalayıp Facebook duvarınıza yapıştırabilirsiniz. Bu, haklarınızı

telif hakkı kanunları uyarınca koruma altına alacaktır..

 

Facebook’ta Paylaştığınız Herşeyin Sorumluluğu Size Ait!

Facebook sayfanızda yapacağınız tüm paylaşımlardan sorumlu olduğunuzu ve buna uygun şekilde telif hakkını ihlal etmeden paylaşım yaparak kendinizi yasal olarak koruyabilirsiniz. Ayrıca facebook gizlilik ayarlarından özel ayar yaparak şahsi fotoğraflarınızı, videolarınızı paylaştığınız kişileri sınırlandırabilir ve mahremiyetinizi koruyabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.