Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Az Bulutlu
Aksaray
25°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 22°C
Çar 22°C

GETSAM, gelenekli sanatları yaşatmak için çalışıyor

GETSAM, gelenekli sanatları yaşatmak için çalışıyor
Aksaray Anadolu AŞ
11 Ekim 2019 00:14

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Geleneksel Türk El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi (GETSAM) tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Sanayi-i Nefise Sohbetlerinin yedincisi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi.

Programın açılışında konuşan GETSAM Müdürü Öğretim Görevlisi Fatma Küçük, ulusun belleği olan gelenekli sanatları yaşatmak ve geçmişle şimdiki zaman arasında bir bağ kurmak amacında olduklarını belirtti. Sanayi-i Nefise Sohbetlerinin de bu gaye ile düzenlendiğine dikkat çeken Küçük, “Sohbetlerimiz devam edecek. İç derinliğimizi geliştireceğini düşündüğümüz bu çalışmalar, öz benliğimizin ve kültürümüzün de yaşaması adına önemli” dedi. Yapılan konuşmanın ardından “Musanna-i Gerdan” isimli, iğne oyası çalışmalarından oluşan bir takı sergisi açıldı. GETSAM Yönetiminde de bulunan Dr. Öğr. Üyesi Semra Kılıç Karatay’ın hazırladığı iğne oyasından takılar, büyük beğeni topladı. Karatay, iğne oyasının Aksaray’ın da yöresel bir el sanatı olduğunu, her ne kadar uygulaması azalsa da, takı şeklinde hazırlanan ürünlerin tercih edildiğini belirtti. Programın son bölümünde ise Doç. Dr. Rasim Soylu’nun hazırladığı “Name-i Şüheda” isimli bir resim sergisi açıldı. Eserlerini anlatan Soylu, çalışmasındaki esin kaynağının Çanakkale ve Kurtuluş savaşındaki askerlerin şehit olmadan önce kaleme aldığı mektuplar olduğunu belirtti.

Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Bektaş Ayık, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Prof. Bakırtaş çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.