Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 13°C
Paz 15°C
Pts 18°C

Güvenli Okul Projesi

Güvenli Okul Projesi
Aksaray Anadolu AŞ
29 Ekim 2021 20:54

Güvenli Okul Projesi hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin kendilerini güvende hissetmeleri için çevresel ve fiziksel olarak okulların daha korunaklı bir hale gelmesidir. Bu proje ile daha kaliteli bir eğitim hedeflenir. Bu proje kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ortaklığında bir protokol hazırlanmış ve buna güvenli okul projesi nedir kapsamında okullara anlık güvenlik desteği veriliyor. Projenin başlangıcında 20 bin özel güvenlik görevlisi, 5 bin 329 polis, 1506 jandarma ile okullara destek verilmeye başlandı. 26835 personel güvenli okul projesi kapsamı içerisinde 22773 okulda ve çevrelerinde sabit olarak görev yapacaklardır. 2018 yılında üç bakanlık ile başlayan proje kapsamında İşKur üzerinden hem temizlik görevlisi hem de güvenlik personeli istihdamları yapılmaktadır.

blank

Güvenli Okul Projesi Nedir?

Güvenli Okul Projesi fiziki güvenlik standartlarına göre okulların düzenlenmesidir. Bu projede yüksek ölçekli güvenlik prosedürleri yer alır. Okul içi, bahçesi ve çevresi donanımlı kameralar ile takip edilir. Okul giriş ve çıkışları özel güvenlik personeli gözetiminde olur. Önceden hazırlanmış güvenlik planları kapsamında olası olaylara müdahale edilir. Acil durumlarda okul projesi kapsamında uygulanacak yöntemler belirlidir. Eğitimde belirli bir kalite olması için sağlık koşullarına uygun şartlar oluşturulmalıdır. Hem öğretmenler hem de veliler için ilk şart güvenlik olmaktadır. Sosyal, psikolojik ve fiziksel açıdan iyi hisseden okul çalışanları, öğretmen ve öğrenciler daha kaygı ve korkulardan arınırlar. Okul içi ve çevresinin daha korunaklı ve modern hale okul güvenliği açısından çok önemlidir.

Güvenli Okul Projesi Fiziki Yeterlilik Nasıl Olur?

Güvenli Okul Projesi kapsamında okullarda sel, yangın ve deprem gibi doğala afetlere karşı farklı tasarımlar yapılır. Deprem önlemleri kapsamında binanın jeolojik açıdan zemin etüdü yapılır. Zeminin depreme karşı dayanıklı olması binanın da dayanıklı olmasında etkilidir. Herhangi bir toplanma ya da kaçış durumunda güvenli okul kapsamında çevre düzenlemesinin uygun olması önemlidir. Bunun yanında fiziki yapısının da içinde çocukların düşme gibi yaralanmalara maruz kalmamaları için pencere ve kapı gibi bölümlerin dizaynına özen gösterilmelidir. Özellikle güvenli proje olarak yangın alarm sistemi kurulmalı, donanımlı kameralar ile sürekli okul alanı sürekli kontrol altında tutulmalıdır.

(https://www.emci.com.tr/tr/urun/detay/21/Guvenli-Okul-Projesi)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.