Dolar 32,3228
Euro 35,1013
Altın 2.301,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Güzelyurt’ta “Başucumdaki Dost Kitap Projesi”

Güzelyurt Kaymakamlığınca 3 yıldır uygulanan “Başucumdaki Dost” adlı proje kapsamında öğrencilere kitap hediye edildi..

Güzelyurt’ta “Başucumdaki Dost Kitap Projesi”
Aksaray Anadolu AŞ
11 Aralık 2015 18:10

Vali Şeref Ataklı kitap okumanın önemine dikkat çekerek okumanın gençlerin hayata hazırlanmasında ve hayatı anlamlandırmasındaki yerinin büyük olduğunu söyledi.

Güzelyurt Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Vali Şeref Ataklı Güzelyurt Kaymakamı Yavuz Güven, Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu, Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şube Başkanı Murat Günaydın öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Şeref Ataklı Güzelyurt Kaymakamlığınca 3 yıldır uygulanan “Başucumdaki Dost” kitap okuma projesinin kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasında önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Okumanın öneminin herkesçe malum olduğunu ifade eden Vali Ataklı; “Bunu hepimizin yapması gerekiyor. Kitap okumayı tavsiye edenlerinde kitap okuma alışkanlığını edinmiş olması gerekiyor. Öğretmenlerimizin, yöneticiler olarak bizlerin de kitap okuması gerekiyor ki sözümüzün bir kıymeti olsun. “dedi.

Hayatı anlamlandırmak için okumanın çok önemli olduğunu belirten Vali Şeref Ataklı: “Temel kitabımız Kuran-ı Kerim de ilk emir olarak okuma emrediliyor. Oku diye vahiy başlıyor. Yine Kuran-ı Kerim içinde çok yerde ‘Akletmezmisiniz, Düşünmez misiniz’ diye Allah bize hitap ediyor. Bu hayat kitabını okuyacağız. Hayatı anlamak anlamlandırmak için okuyacağız. Okumakla kalmayacağı yaşadıklarımızla okuduklarımızla beraber akledeceğiz, düşüneceğiz. Ne nedir, ne niye vardır. Hayattın anlamı nedir, biz niye varız biz niye yaşıyoruz. Bu dünya hayatında nasıl bir hayat yaşamamız gerekiyor. Buna dair düşünmemiz akletmemiz gerekiyor. Dedi. Akıl nimetini bu anlamda etkin şekilde kullanmamız gerekiyor. “dedi.

İlçe Kaymakamı Yavuz Güven’de yaptığı konuşmasında “Başucumdaki Dost” adlı kitap okuma projesi kapsamında ilçedeki anaokulu ve ilkokul öğrencilerine değerler eğitim kapsamında 1000 kitap seti dağıtılacağını söyledi. Proje kapsamında Ortaokul ve lise öğrencilere ise toplam 1300 kitap dağıtılacağını ifade eden Güven, “Öğrenciler bu kitapları öğretmenlerinin nezaretine okuyacaklar. Mayıs ayında yapılacak yarışmaya katılacaklar dereceye girenler ödüllendirilecektir.” dedi.

Güven okuyan toplumlardaki bireyler daha başarılı daha güçlü ve farklı bakış açılarına sahip olduklarını vurgulayarak; “İnsan beyni okuyarak beslenir ve bilgilerle güçlenir. Okumak tıpkı bir pusula gibi insana yol gösterir. Bilgi edinme isteklerini arttırır. Okuyan insanlar dünyayı ve olayları farklı bakış açısı ile değerlendirebilirler. Bu projede amaçlanan öğrencilerin sağlam karakterli, özgüven sahibi, nitelikli bir eğitim yolunda iyilik sevgi, saygı, adalet dürüstlük gibi manevi değerlere sahip bireyler olmaları amaçlanmaktadır” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.