Dolar 32,5093
Euro 34,9823
Altın 2.421,72
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 23°C

İl Özel İdaresi’nin 2016 yılı bütçe görüşmeleri başladı

Aksaray Valisi Şeref Ataklı 2016 yılı bütçe görüşmelerine başlayan İl Genel Meclisini ziyaret etti..

İl Özel İdaresi’nin 2016 yılı bütçe görüşmeleri başladı
Aksaray Anadolu AŞ
5 Kasım 2015 13:20

Yatırım ve hizmetlere 90 milyonluk bütçe

Aksaray Valisi Şeref Ataklı 2016 yılı bütçe görüşmelerine başlayan İl Genel Meclisini ziyaret etti. Meclis Başkanı Mehmet Tüzün ve İl Genel Meclis Üyeleri ile görüşen Vali Ataklı, 90 milyon TL’lik bütçe önerisini meclise sunduklarını söyledi.

-2015 yılı başarılı geçti

2015 yılında köylere yönelik önemli hizmetler gerçekleştirildiğini vurgulayan Vali Ataklı; “2015 yılını sunulan hizmetler ve yapılan yatırımlar açısından başarılı bir yıl olarak değerlendiriyoruz. Temel hizmet alanları ile ilgili çalışmalar programlandığı şekilde sonlandırılacak. Yol çalışmaları, köy içi düzenlemeler, içme suyu gibi konularda ciddi sayılabilecek çalışmalar gerçekleştirildi.’ dedi.

2015 yılı çalışmalarının başarılı bir şeklide gerçekleştirilmesinde il genel meclisi üyelerinin katkısı, emeği, alanda çalışmasının etkili ve verimli olduğunu belirten Vali Ataklı, ‘Bu bakımdan meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah 2016 yılı da başarılı bir yıl olur’ temennisinde bulundu.

-2016 bütçesi 90 milyon TL

Kasım ayı bütçe görüşmelerinde 2016 yılı bütçe planlamalarının yapılacağını ifade eden Vali Ataklı, 2016 yılı için yapmayı planladığımız işler kapsamında bütçe önerisini genel meclise sunduk. Meclisimizin yapacağı değerlendirmenin ardından öncelikler belirlenerek hep beraber Aksaray’a en iyi hizmetleri yapma gayretinde olacağız.’ dedi.

2016 yılı bütçesinin yapılacak hizmet ve yatırımlar açısından arttırdıklarını söyleyen Vali Ataklı, toplam 90 milyon TL bütçeden, 30 milyon TL tutarının borçlanma ile 2 bin kişilik öğrenci yurdu ile Akin-Balcı köyleri arası ve Sağlık Köyü Helvadere Kasabası arası yolun sıcak asfalt yapılması için planlandığını söyledi.

-Akin-Balcı, Sağlık-Helvadere yolları sıcak asfalt yapılacak

Trafik yoğunluğu açısından önemli ve çok kullanılan her iki güzergâhın karayollarına devri konusunda da girişimlerde bulunduklarını belirten Vali Ataklı; “Akin-Balcı ve Sağlık-Helvadere yolunun karayollarına devri ile çalışmalarımız var. Bu iki yolun devri sağlanırsa sıcak asfalt çalışmamızı diğer grup yollarımıza yönlendireceğiz. Karayollarına devredilemez ise bu iki yolun sıcak asfaltını idare olarak biz yapacağız. Bu önemli ve hareketli köy grup yollarının niteliklerini özelliklerini iyileştirmemiz gerekiyor. Bu yolların altyapısını standartlarına uygun şekle getirerek yapmak istiyoruz. Tabii ki bunun maliyeti yüksek. Ancak sıcak asfalt daha uzun ömürlü olacak. Menfezi, eğimi ve standartlarına getirildiğinde daha sağlıklı yollar inşa etmiş olacağız’ diye konuştu.

2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da mevcudu sürekli iyileştirmenin, geliştirmenin gayreti içinde olacaklarını belirten Vali Ataklı bütçe imkânları ölçüsünde hizmetleri yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Görüşlerini bildiren İl Genel Meclis Üyeleri de 2015 yılında İl Özel İdaresi eliyle yürütülen hizmetlerin başarılı şekilde uygulandığını bu durumdan kendilerinin de memnuniyet duyduklarını belirttiler. 2016 yılı içinde iyi planlama yapılarak vatandaşların beklediği hizmetleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini bildirdiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.