Dolar 32,5246
Euro 34,9712
Altın 2.437,51
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 29°C
Az Bulutlu
Aksaray
29°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

İlknur İnceöz Suriye’deki savaşı değerlendirdi

Aksaray’da Bayır Bucak Türkmenleri’ne yönelik kurulan yardım çadırını ziyaret eden Ak Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, “Türkiye olarak hiçbir yerde etnik temizlik yapılmasına müsaade etmeyeceğimizi özellikle belirtmek istiyorum. İslamın içinde barış vardır” dedi..

İlknur İnceöz Suriye’deki savaşı değerlendirdi
Aksaray Anadolu AŞ
12 Aralık 2015 19:45

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Başkanı Abdulkadir karatay ve teşkilat üyeleri Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Aksaray’da Hükümet Meydanı’na kurulan Bayır-Bucak Türkmenleri’ne yardım çadırını ziyaret etti.

Burada yapılan yardım ve çalışmalar hakkında bilgiler alan AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Suriye’de yaşanan iç savaşı değerlendirdi.

Grup Başkanvekili İnceöz, “Suriye’de bugün yaşanan iç savaş karşısında özellikle terör örgütleri olan DEAŞ’e karşı, İslam adı altında yapılana, İslamın içerisinde barış vardır. İslam ile herhangi bir şekilde terör örgütünün bağdaştırılması asla doğru değildir. Kendi içinde barışı barındıran bir dinin mensupları olarak çok şükür elhamdülillah bununla bir araya getirilerek bir terör örgütü faaliyetiyle bugün yan yana getirilmesi özellikle doğru olmadığını, terör örgütü eylemlerini kim yaparsa yapsın, içine hangi terimleri konulursa konulsun biz Türkiye olarak bunlarla mücadele edeceğimizi, hiçbir yerde de etnik temizlik yapılmasına da müsaade etmeyeceğimizi özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

“AK PARTİ OLARAK YARDIM ÇALIŞMALARININ DESTEKÇİSİYİZ”

Yapılan yardımların ve bu yöndeki çalışmaların çok önemli olduğunu ifade eden Grup Başkanvekili İnceöz, “STK platformuna dahil olan tüm sivil toplum örgütlerimiz çok önemli bir iş yapıyorlar. Bu yardımlarımız devam edecek ve bu önemli bir kampanya. 10 Aralık geçtiğimiz günlerde dünyada da bu şekilde kutlanıyor. İnsan hakları çerçevesinde en önemli olanı yaşam hakkıdır. Suriye’de uzun bir süredir iç savaş ve etnik bir takım çatışmalar devam ediyor. Burada arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, Aksaraylı hemşehrilerimiz bu anlamda dünyanın neresinde olursa olsun, ülkemizde veya dünyada yaşam hakkına karşı özellikle Müslüman kardeşlerimize böyle çok önemli yardımlaşma çatısı altında bir etkinlik düzenlemekte. Bu hassasiyetlerinden dolayı dünyanın neresinde olursa olsun insan hakkı, yaşam hakkı ihlallerine karşı bu duyarlılıklarından dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Gerçekten çok önemli bir organizasyon. Biz de kendilerine AK Parti milletvekilleri, teşkilatlar olarak bu hassasiyetlerinden dolayı bugün burada destek oluyoruz. Bizler de sonuna kadar kendilerinin yanındayız. Allah bu yolda hepimizin yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ MAZLUM VE GARİPLERİ HER ZAMAN KORUYACAK”

AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay ise, Türk Milleti’nin, dünyada ne zaman ve nerede olursa olsun her zaman zulme karşı olduğunu belirterek, yardıma muhtaç insanlara her zaman el uzattığını söyledi. Başkan Karatay konuşmasına şöyle devam etti: “Gerçekten kadirşinas bir millet olduğumuzu bir kez daha burada hep birlikte görüyoruz. Dünyadaki bütün mazlumların, tüm gariplerin aslında bir yerde koruyucusu, kollayıcısı Türk Milleti. Nerede bir zulüm, nerede bir ihtiyaç olursa o gün itibariyle hiçbir şey düşünmeden hemen işe koyulup elinden gelen bütün yardımı yapmakta. Bugün de başta Aksaray’daki STK platformu olmak üzere tüm Türkiye’de gerçekten vatandaşlarımız elinden gelen bütün yardımı başta Bayır-Bucak Türkmenleri olmak üzere tüm dünyaya hızlı bir şekilde bütün gayreti ile sevk etmekte. Ben gerçekten teşekkür ediyorum. Çünkü bizim bu dünyada yaşamamızın temel sebeplerinden bir tanesi değerler eğitiminde insanın kıymeti, insanın değeri. Bizim için kim olursa olsun, ne zaman dünyada zulüm altında olsa, ne zaman dünyada ihtiyaç karşısında bir vatandaş bana yardım edin dese; bu aziz millet her zaman için elini uzatmıştır. Bugün de yine Aksaray’da böyle bir organizasyonun olması bizlere gurur vermiştir. Tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu konuda öncülük ettiği için STK platformumuza teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de millet olarak, devlet olarak elimizden geldiğince bu kardeşlerimize yardım etmenin gayreti içinde olacağız. Bütün dünya şunu bilmeli ki, aziz Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti dün nasıl mazlum ve garipleri koruduysa, bugün yine korumaya devam edecektir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.