Dolar 32,3848
Euro 35,0513
Altın 2.326,23
BİST 9.102,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

İller Bankası tarafından Aksaray’a 154 Milyon Lira yatırım

İller Bankası tarafından Aksaray’a 154 Milyon Lira yatırım
Aksaray Anadolu AŞ
21 Kasım 2020 13:48

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, İller Bankası tarafından içme suyu, içme suyu arıtma tesisi, kanalizasyon şebeke ve atık su arıtma tesisi altyapılarına yönelik 154 Milyon TL yatırım yapıldığını bildirdi.

Aksaray’a İller Bankası Konya Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan 154 Milyon TL’lik yatırımları açıklayan İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “İlimize aktarılan ödenekle Eskil, Gülpınar ile Bağlıkaya içme suyu inşaatı yıl içinde tamamlanmıştır. Sağlık içme suyu ve içme suyu paket arıtma tesisi inşaatında yüzde 80, Demirci içme suyu inşaatında yüzde 47 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Yavuz Sultan Selim Mahallemizin kısmi kanalizasyon inşaatı, Ağaçören içme suyu ve kanalizasyon inşaatı tamamlanmıştır. Aksaray Merkez kısmi kanalizasyon ve terfi merkezi inşaatında yüzde 97, Sağlık kanalizasyon inşaatında yüzde 90 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Bağlıkaya atık su arıtma tesisi inşaatına 2018 yılında başlanılmış olup geçtiğimiz yıl geçici kabulü yapılmıştır. İşletme süreci ise devam etmektedir. Eşmekaya Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezinin inşaat çalışmaları devam etmektedir. Ağaçören atık su arıtma tesisi proje yapım işi ise tamamlanarak halkımızın hizmete sunulmuştur” dedi.

Aksaray için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Altınsoy, “Aksaray’ımızın ihtiyaçlarını gidermek için yerelde belediye başkanlarımız, Ankara’da milletvekillerimiz ile şehrimiz için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi Aziz Aksaray halkımız hizmetlerin en iyisine layıktır. Bu kapsamda il merkezi, ilçelerimiz ve beldelerimizin ihtiyaçlarını, taleplerini gidermek için gece gündüz çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.