Dolar 32,5047
Euro 34,9280
Altın 2.437,64
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 29°C
Az Bulutlu
Aksaray
29°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

İnternette kontrolü elden bırakmayın

Kampanya ile başta gençler olmak üzere toplumun her kesitini internetin hakikat kullanımı konusunda bilinçlendiren Samsung Türkiye, bu yılki …

İnternette kontrolü elden bırakmayın
Aksaray Anadolu AŞ
19 Şubat 2021 12:00

Kampanya ile başta gençler olmak üzere toplumun her kesitini internetin hakikat kullanımı konusunda bilinçlendiren Samsung Türkiye, bu yılki bağlantısında küçük çocukları olan ebeveynlerin bilinçlendirilmesi üzerine odaklandı. Yeni çalışmada, çarpıcı bir içerik ile anne ve babalara “İnternette çocuğunuzun karşısına neler çıkabileceğini iddia bile edemezsiniz” bildirisini veren Samsung, çocukların internette inançlı ortamlarda gezinti yapabilmeleri için nasıl tedbir alabileceklerini de anlatıyor. 

Dünyada ve Türkiye’de Kovid-19’un da tesiriyle internet kullanım oranları süratli bir artış gösteriyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan son datalara nazaran Türkiye’deki internet kullanımı 2020 yılında 16 – 74 yaş kümesindeki bireylerde yüzde 79’a yükseldi.   Bu oran bir evvelki yıl %75,3 düzeyindeydi. We Are Social araştırma şirketinin 2020 yılı ocak ayı datalarına nazaran de ülkemizde internete bağlı taşınabilir aygıt sayısı 77 milyona ulaşırken, nüfusun 92’si internete taşınabilir aygıtlar ile bağlanıyor. 

 

Samsung Türkiye de internetin bu kadar ağır kullanıldığı günümüzde, toplumda olumsuz tesirlere neden olabilecek sanal içeriklere karşı çaba etmek maksadıyla yaklaşık 5 yıldır hususla ilgili kıymetli farkındalık çalışmalarına imza atıyor. 2016’dan bu yana “Siber Zorba Olma! #FarkınaVar”, 2019’dan bu yana da “İnterneti Tadında Kullan” farkındalık kampanyalarıyla, başta gençler olmak üzere toplumun her kesitini internetin yanlışsız kullanımı konusunda bilinçlendirmek emeliyle çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar yaklaşık 24 milyon bireye ulaşan, 2 Felis ve 1 Muvaffakiyet mükafatı alan “İnterneti Tadında Kullan” hareketi, başta anne ve babalar olmak üzere geniş kitleler tarafından yakından takip ediliyor. 

 

Bu yılki çalışmanın odağında anne ve babalar var

Yeni yılda da bahisle ilgili toplumu bilgilendirmeye devam eden Samsung Türkiye, “İnterneti Tadında Kullan” kampanyası kapsamında bu kere küçük çocukları olan ebeveynlerin bilinçlendirilmesine odaklanan yeni bir çalışmayı hayata geçirdi. İnternetin sorumlu kullanımına yönelik bilhassa anne ve babalarda farkındalık yaratmak emeliyle hazırlanan çalışmada Samsung Türkiye, internetin gerekli tedbirler alınmadan kullanımlarına sunulması durumunda, çocukların karşılaşabilecekleri aksiliklere dikkat çekiyor ve çocukların inançlı ortamlarda internette gezinti yapabilmeleri için anne ve babalara nasıl tedbir alabileceklerini de aktarıyor.

 

Toplumsal medya mecralarında #İnternetiTadındaKullan hashtag’i ile yayınlanan çalışmada, şirin bir kediyi takip eden ufak bir çocuğun gördüğü olumsuz ögelere yer verilerek anne ve babalara, “İnternette çocuğunun karşısına neler çıkabileceğini varsayım bile edemezsin” bildirisi veriliyor. Şirin beyaz kedi çocukların internette severek izledikleri içerikleri temsil ediyor. Kediyi takip eden çocuğun şahit olduğu şiddet, küfür, yaralama üzere onun hayatını önemli derece olumsuz halde etkileyecek ögeler ise, tedbir alınmaması durumunda sanal ortamda bir çocuğun her vakit görebileceği içerikler olarak karşımıza çıkıyor. Ebeveynlere, çocukların eline verdikleri akıllı aygıtlarda denetimi elden bırakmamalarını tavsiye eden Samsung, bu emelle geliştirilen Samsung Kids uygulaması ile çocukların inançlı ortamlarda internette gezinti yapabilecekleri konusunda aileleri bilgilendiriyor. 

 

Samsung Kids ile denetim büsbütün anne ve babalarda

Çocukların uygunsuz içeriklere ulaşmasını engellemek için geliştirilen Samsung Kids, Samsung’un akıllı telefon ya da tabletlerinde kullanılabilen fiyatsız bir arayüz uygulaması. Çocuklar için eğlenceli ve eğitici uygulamaları bir ortaya getiren bu arayüz, anne ve babalara uygulamaları seçip denetim etme imkânı sunuyor, çocuklarının taşınabilir aygıtları nasıl kullanacağını takip edip aygıtları diledikleri an açıp kapatmalarını mümkün kılıyor. Anne ve babaların çocuklarını saniyeler içinde inançlı seyahatlere çıkarmaları için aygıtlarındaki Süratli Panel üzerinden Samsung Kids’i aktive etmeleri kâfi oluyor. 

Hibya Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.