Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
20°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 26°C

İş Ararken Nelere Dikkat Edilmeli?

İş Ararken Nelere Dikkat Edilmeli?
Aksaray Anadolu AŞ
11 Mayıs 2020 19:23

İş aramak, oldukça zorlu bir süreç olarak tanımlanabilir. İnsanların bu arama sırasında istedikleri işi bulma gayreti, zaman içinde kendisini “ne olursa olsun ama yeter ki iş olsun” düşüncesine kaptırabilir. Bu durumla karşı karşıya kalmamak için arayış sırasında belirli kriterlere dikkat ederek hareket etmeniz durumunda daha olumlu sonuçlar alabileceğinizi rahatlıkla ifade edebiliriz. Bu aşamada en dikkat etmeniz gereken husus ise CV hazırlama konusudur. Bu konuda yapacağınız basit hatalar sonucunda normalde alabileceğiniz bir işi kaybetme durumunda kalmanız söz konusu olabilmektedir. Bu tür bir sorunla karşılaşmamak için CV hazırlarken profesyonel destek almanız, sizin için oldukça faydalı olacaktır. Bu konuda profesyonel destek alarak hazırlık yapmak istiyorsanız CVmaker’i kullanabilirsiniz. Daha fazla CV ipucu için bloglarınada göz atınız.

Bu hazırlık sayesinde iş başvurusu sırasında bir adım önde olurken aynı zamanda bu işi ne kadar çok istediğinizi de göstermiş olacaksınız. Ayrıca bazı iş başvurularında CV gönderilmesi zorunlu olduğu için bu duruma karşı da tedbirli olmuş olacaksınız. Unutmayın ki günümüzde iş bulmak üstelik istediğiniz işi, istediğiniz şartlarda bulmak oldukça zordur. Bundan dolayı iyi bir hazırlık içine girerek en başta başvuru sürecini iyi yönetmek ve bu şekilde istediğinizi elde etmeniz gerekecektir.

Deneyim En Önemli Ayrıcalıktır

İş başvurularında dikkat edilecek en önemli hususlardan birisi deneyimdir. Deneyim, kişinin ilgili iş ile alakalı olarak o güne kadar elde ettiği edinimleri ifade etmektedir. Bu aynı zamanda o güne kadar yaptığı tüm işleri de kapsayacak bir ayrıntıdır ve ne kadar fazla ayrıntı söz konusuyla o kadar iyi bir özgeçmiş hazırlamış olursunuz.

Deneyimlerinizi sıralarken tüm aşamaları yazdığınızdan emin olun. Özellikle okul yıllarınızda herhangi bir iş deneyimi edinmişseniz bunu da eklemeyi unutmayın. Bu deneyim ister okul önlerinde yapılan anketörlük olsun isterseniz de günübirlik bir satış tecrübesi olsun mutlaka eklemeyi unutmayın. Çok kısa süreli çalışmalar da olsa sonuçta yaptığınız iş ile ilgili olarak belirli bir seviyeye ulaşmış olacaksınız. Ayrıca birçok farklı işte çalışmış olmanız aynı zamanda hangi iş kollarında başarılı olabileceğinizi de ortaya koyabilecek bir kıstastır.

İş Başvurusu İçin Seçtiğiniz Yerler Önemlidir

İş başvurusu yaparken sizin bulunduğunuz pozisyon ne kadar önemliyse, başvuruda bulunduğunuz yerin bulunduğu konumun da oldukça büyük önemi vardır. İlk olarak yapmanız gereken şey, önünüze çıkan her iş ilanına başvurmamaktır. Özellikle severek yapacağınız ve çalışma konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınız bir iş kolu olması oldukça önemlidir. Bununla birlikte iş yerinin sizden istediği kriterlere uygun olmanız gerekmektedir. Örnek verecek olursak, iş yeri başvuru şartları arasında en az Lisans derecesinde eğitim şartı bulunuyorsa ve siz Ön Lisans ya da daha düşük eğitim seviyesinde bulunuyorsanız bu iş başvurusunu yapmamanız gerekmektedir.

Bununla birlikte sizin de kendi kriterleriniz muhakkak olacaktır. Bundan dolayı başvuru yaptığınız işin size istediklerinizi sağlama konusunda imkanları olması gerekmektedir. Aksi takdirde işi almış olsanız dahi mutlu olamayacak ve kısa süre sonra herhangi bir nedenden dolayı ya işten ayrılacak ya da işten çıkartılmak durumuyla karşı karşıya kalacaksınız. Ayrıca kurumsal firmalara ya da kısa vadede kurumsal olma amacında olan firmalara başvuru yapmanız da sizin için büyük bir avantaj olacaktır. Bundan dolayı ismi çok duyulmuş fakat kurumsal olmayan ya da olmayı başaramayan bir firmaya iş başvurusunda bulunmak yerine kurumsal hedefleri olan yeni açılmış bir firmaya iş başvurusunda bulunmanız sizin için daha faydalı bir karar olacaktır.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.