Dolar 32,5309
Euro 34,9239
Altın 2.438,07
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Az Bulutlu
Aksaray
26°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 21°C
Sal 20°C

İşadamı Mehmet Tıpırdamaz tıp öğrencilerini ağırladı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Tıp Fakültesi’nin kurulmasının ardından şehirdeki sağlık hizmetlerinin çeşitlenmesinin ve tedaviye erişimin kolaylaşmasının, hizmet üretmenin yanı sıra insanların dualarını almaya da bir vesile sağladığını söyledi.

İşadamı Mehmet Tıpırdamaz tıp öğrencilerini ağırladı
Aksaray Anadolu AŞ
21 Ekim 2021 09:01

Otel Ahsaray’ın da sahibi olan işadamı Mehmet Tıpırdamaz, ASÜ Tıp Fakültesi beşinci sınıf öğrencilerini ve akademisyenleri akşam yemeğinde ağırladı.

Yemek öncesi kısa bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, tanışma ve şehirle bütünleşme açısından bu ve benzeri buluşmaların önemli olduğu kanaatini paylaştı.

İşadamı Tıpırdamaz’a nazik daveti ve misafirperverliği için teşekkür eden Şahin, Fakültenin kuruluş sürecinden ve şu an geldiği noktadan söz etti.

Yola çıkarken Fakültenin kendini toparlamasının ve temel sorunlarını çözmesinin minimum 10 yıl gibi bir süre içerisinde olabileceğini belirttiklerini anımsatan ASÜ Rektörü, “Çok şükür bugün gayet iyi bir noktadayız ve ilerliyoruz. Tıp Fakültesi Aksaray’ın en temel beklentileri arasındaydı ve ana gündemlerinden birisiydi. Hızlı denilebilecek bir zamanda Fakülte kuruldu, temel ihtiyaçları giderildi ve öğrencilerimiz artık şehrimizde, kendi yuvalarında eğitim-öğretimlerine devam ediyor. Elbette tüm işlerin hallolduğunu söyleyemeyiz ama başladığımız noktaya göre çok iyi bir yerde olduğumuzu söyleyebiliriz. Tıp Fakültesi’ni -sağlık hizmetlerinin niteliğini arttıran bir birim olarak görmenin yanı sıra- çok dua alacağımız bir hizmet olarak yorumluyoruz. Fakültenin kurulması, Devlet Hastanesinin Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüşmesi, yeni branşların açılması, ameliyat çeşitliliğinin artması, daha fazla hocamızın sağlık hizmetlerinin içinde yer alması, insanların kendi şehirlerinde tedaviye erişebilmeleri… Bunların her biri dua almak açısından da çok kıymetlidir. Emeği geçen herkese bir kere daha teşekkür ediyor, öğrencilerimizi çok sevdiğimizi belirtmek istiyoruz” dedi.

İşadamı Mehmet Tıpırdamaz da Rektör Şahin’e ve diğer tüm davetlilere akşam yemeğine katılımları münasebetiyle teşekkür etti.

Konuşmalar ve akşam yemeğinin ardından yapılan istişare toplantısında öğrenciler, eğitim-öğretim süreçlerine ve beklentilerine dair bilgiler verdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.