Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
BİST 9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Jack Ma, Artık Çin’in En Zengin İş İnsanı Değil

Geçtiğimiz aylarda çok konuşulan konulardan bir tanesi, Alibaba’nın kurucusu Jack Ma idi. Bunun nedeniyse Ma’nın hükümeti eleştiren açıklamalar …

Jack Ma, Artık Çin’in En Zengin İş İnsanı Değil
Aksaray Anadolu AŞ
2 Mart 2021 20:48

Geçtiğimiz aylarda çok konuşulan konulardan bir tanesi, Alibaba’nın kurucusu Jack Ma idi. Bunun nedeniyse Ma’nın hükümeti eleştiren açıklamalar yapmasından sonra ortadan kaybolmasıydı. Uzunca bir süre boyunca ortalıkta görünmeyen Çinli milyarder ile komplo teorileri konuşurken bir video paylaşılmış ve Ma’nın en azından hayatta olduğu izlenimi uyandırılmıştı. Ancak söz konusu video, büyük bir kesmi tatmin etmedi ve bu videonun teknolojinin bir ürünü olduğu ileri sürüldü.

Jack Ma’nın ortadan kayboluşu, sıradan bir olay değildi. Zira yokluğunda, Alibaba ve Ant Group’un hisse senetleri düştü. Ayrıca Çin hükümeti, bu şirketlere baskı da uyguladı. Bu da Ma’nın servetini, son birkaç aylık süreçte 11 milyar dolar eritti. Ayrıca Jack Ma ismi, Çin’in en büyük girişimcilerinin yer aldığı prestijli bir listeden de kaldırıldı. Ma bugünse, 2020 ve 2019 yılında zirvede olduğu “Çin’in En Zengin İş İnsanı” listesindeki yerini kaybetti.

Jack Ma, artık Çin’in en zengin dördüncü iş insanı

Çin merkezli Hurun Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan ve Çin’in en zengin iş insanlarını belirleyen küresel çaptaki araştırmanın sonuçları, geçtiğimiz saatlerde yayımlandı. Enstitünün yayımladığı listeye göre Jack Ma, bu yıl üç sıra gerileyerek, Çin’in en zengin dördüncü iş insanı olarak kayıtlara geçti. Bu düşüşün yaşanan gelişmelerden sonra gerçekleşmesi, Jack Ma’ya karşı savaş açıldığını düşündürüyor.

Çin’in en zengin iş insanlarına baktığımızda, bu yılın birincisinin şişe su üreten Nongfu Spring isimli şirketin sahibi olan Zhong Shanshan olduğunu görüyoruz. İkinci sırada ise dünyanın en büyük oyun şirketlerinden Tencent’in kurucusu Pony Ma yer alırken üçüncü sırada ise Çin’de hizmet veren, tarım üzerine kurulu teknoloji şirketi olan Pinduoduo’nin sahibi Collin Huang yer aldı.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.