Dolar 32,5805
Euro 34,8346
Altın 2.418,98
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 27°C
Cum 28°C
Cts 26°C

Türk Tabipleri Birliği siyaset platformu değildir

Türk Tabipleri Birliği siyaset platformu değildir
Aksaray Anadolu AŞ
23 Eylül 2020 19:25

Aksaray Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Rıfkı Karabatak, “Hekim Haklarını savunmakla görevli TTB’nin yaşanan pandemi sürecinde önceliği aynı zamanda halkımızın da sağlığını korumak ve Pandemi mücadelesinde başat rol oynamak olmalıydı” diyerek seçimlere katılmayacaklarını duyurdu.

Türk Tabipleri Birliği’nin son günlerde koronavirüs salgını konusunda yaptığı eleştirilere tepkiler dinmiyor. Birliğin yaptığı açıklamaya tepki gösteren Aksaray Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Rıfkı Karabatak yaptığı açıklamada;

“Ülkemiz koronavirüs pandemisi ile mücadele ederken bu hafta sonu Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi tarafından Olağan Genel Kurul yapılacaktır. Cansiperane korona mücadelesi yapan Hükümet yetkililerini “Yönetemiyorsunuz.. Tükeniyoruz ..” şeklinde eleştiren Merkez Konseyinin kendi örgütünü hiçbir aciliyeti yokken toplantıya çağırıp yüzlerce hekimi Ankara’ya toplaması ve erteleme taleplerini görmezden gelmesi kendisiyle çelişmekten başka bir şey değildir.

Hekim Haklarını savunmakla görevli TTB’nin yaşanan pandemi sürecinde önceliği aynı zamanda halkımızın da sağlığını korumak ve Pandemi mücadelesinde başta rol oynamak olmalıydı. Oysa Merkez Konseyi kendi ideolojik yaklaşımları doğrultusunda hekimlerin erteleme taleplerine kulaklarını tıkayıp Hükümetle ve siyasi partilerle polemik yaratma uğraşına girmişlerdir. TTB siyaset yapılacak bir platform değildir Merkez Konseyi asli görevini yapmalıdır.

Merkez Konseyinin bu yaklaşımı asla hekimlerimizin çoğunluğunun fikrini yansıtmamaktadır. Bu şartlar altında bu Genel Kurula katılmanın TTB çatısı altında siyaset yapılmasına ve hekim haklarının ve taleplerinin yok sayılmasına katkı olacağı düşüncesiyle Aksaray Tabip Odası olarak seçimlere katılmayacağımızı ve meslek örgütü içerisinde siyaset yapma hevesindeki zihniyetle mücadeleye devam edeceğimizi kamuoyuna saygı ile bildiririz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.