Dolar 32,5610
Euro 34,6876
Altın 2.491,36
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası kutlandı

‘Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası’ Aksaray Kent Meydanı’nda düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı..

Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası kutlandı
Aksaray Anadolu AŞ
11 Mayıs 2016 13:25

Her yıl 7-15 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası’ Aksaray’da da Kent Meydanı’nda düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde Kent Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerde Karayolları, AFAD, 112 Acil Servis ve Aksaray Belediyesi kurumları tarafından, trafik kuralları ve kurallara uyulması noktasında yaptıkları çalışmaları anlatan stantlar kuruldu.

Ayrıca Kent Meydanı’nda ‘Çocuk ve Gençleri Koruma Destek Programı’nın (ÇOGEP) ‘Biz Farkındayız Projesi’ kapsamında özel çocuk ve gençlerin yaptığı ‘Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası’ resim sergisi açıldı. Aksaray Valisi Şeref Ataklı beraberinde İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ile birlikte hem kurumların stantlarını hem de özel çocukların açtığı resim sergisini gezerek incelemelerde bulundu.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, yaptığı konuşmada trafik kazalarının en az seviyeye indirilmesi için toplumdaki bütün bireylerin kurallara uyması gerektiğinin altını çizerek “”Trafik güvenliğinin temin edilebilmesi için Aksaray genelinde yapılan kontrollerde 2015 yılında 151 bin 836 araç sürücü denetlenmiş ve kusurlu görülen 45 bin 300 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanmıştır. Trafik kazalarını en az seviyeye indirebilmek için trafikte toplumsal duyarlılığın arttırılması, toplumdaki bütün bireylerin trafik kurallarına uyarak, düzenli bir trafik ortamını oluşturabilmek için gösterilen çabaların arttırılması gerektiği kabul edilmektedir” şeklinde konuştu.

Trafik konusunda bilinçli olmak gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise iki yıl boyunca yaklaşık 300 kilometre asfalt attıklarını ve yolları daha kullanışlı hale getirdiklerini belirterek “Trafik can ve mal kaybına sebebiyet verilmemesi için üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir konudur. İki yıl boyunca yaklaşık 300 km asfalt atımı ve 100 km’de satıh kaplama yaparak şehir içerisinde bulunan yolların daha kullanışlı, daha iyi bir noktaya getirilmesi için çalışmalar göstermekteyiz. Trafik ışıklarına ve trafikle ilgili uyarılara hassasiyet göstermek suretiyle daha yaşanabilir ve daha sağlıklı bir toplumu beraber oluşturacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, “Ülkemizde her yıl mayıs ayının ilk haftasında karayolları trafik haftası kutlaması kapsamında etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinliklerin amacı sürücü, yolcu ve yaya olarak hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan ve her an içerisinde olan trafiğin uyulması gereken kuralları hatırlatmak ve bu kurallara uyulmaması durumunda oluşabilecek olumsuzlukların farkındalığını arttırmaktır” diye konuştu.

Vali Şeref Ataklı ise, “Trafik bizim hayatımızı kolaylaştırmak için düzenlenmeye çalışılmaktadır. Sürücülerin belirlenen kurallara uyumunu sağlamamız gerekiyor. Herkes kendi üzerine düşen görevi yapmalıdır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma Destek Programı (ÇOGEP)çerçevesinde 11 özel çocuğun yapmış olduğu yağlı boya resim sergisinin açılış kurdelesini keserek sergiyi hizmete açtılar.

Protokol üyeleri daha sonra Emniyet, Jandarma, Sağlık Müdürlüğü, Karayolları, AFAD, İtfaiye Müdürlüğü ve Belediye Trafik Müdürlüğü tarafından oluşturulan Trafik Haftası stantlarını gezerek inceleme yaptılar ve görevlilerden araç gereçler hakkında bilgi aldılar..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.